Όταν το σώμα μιλάει . Μεθοδολογία και ασκήσεις για τη σωματική έκφραση - Susana Noemi Abigador

 


Καλημέρα βιβλιοφιλοι μου. Σήμερα θα μιλήσουμε για κάτι τέλειος διαφορετικό. Θα μιλήσουμε για τη σωματική έκφραση, συγκεκριμένα θα μιλήσουμε για το βιβλίο της συγγραφέως Susana Noemi Abigador " Όταν το σώμα μιλάει. Μεθοδολογία και ασκήσεις για τη σωματική έκφραση" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γιαλός. 

Διαβάζοντας το μου έμειναν στο μυαλό κάποια πράγματα που θέλω να μοιραστώ μαζί σας . Αρχικά συνειδητοποίησα ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού βάζοντας και τον εαυτό μου μέσα σ' αυτούς , όταν μιλάμε για έκφραση έχουμε στο νου μας μόνο τη γλωσσική οδό . Ελάχιστοι είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν συνειδητά το σώμα τους για να επικοινωνήσουν.  Συνειδητοποίησα ότι η μειονότητα των ανθρώπων έχουν ζωντανή και σχέση θαυμασμού με το σώμα τους. Η συγγραφέας υποστηρίζει μέσα από το βιβλίο της πως το σώμα εν κινήσει , με την κατάλληλη καθοδήγηση, μπορεί να γίνει ένα εργαλείο αγωγής ευζωίας. Διαβάζοντας το βιβλίο της με έκανε να συμφωνήσω απόλυτα. 


Αρχικά να σας πω ότι το βιβλίο είναι πάρα πολύ εύκολο στη χρήση του . Τι εννοώ ; Το βιβλίο αποτελείται και από το θεωρητικό κομμάτι αλλά και από το πραγματικό , η συγγραφέας σου δίνει "εργαλεία " για να χρησιμοποιήσεις και να εκφραστείς με το σώμα σου . Είναι χωρισμένο σε κεφάλαια , το θεωρητικό καθώς και το πρακτικό που σου δίνει αναλυτικά τι πρέπει να γίνει στις ασκήσεις , πως είναι χωρισμένες οι ασκήσεις αλλά και τι θα ήταν σωστό σαν εμψυχωτές να λέμε και να κάνουμε κατά τη διάρκεια των ασκήσεων .

 Συγκεκριμένα κάτι το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ και θα το χρησιμοποιήσω σίγουρα σαν εκπαιδευτικός στα μικρακια μου είναι το κεφάλαιο " Σωματική έκφραση στο νηπιαγωγείο" είναι τόσο ενδιαφέρον κεφάλαιο για  εκπαιδευτικούς αλλά και για γονείς ! Όπως αναφέρει και η συγγραφέας το παιδί δεν είναι απλά ένας δέκτης πληροφοριών αλλά είναι ένα δημιουργικό πλάσμα ικανό να διαλέξει εκείνα που του χρειάζονται για την ανάπτυξη του . Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτελούμαστε όχι μόνο από τη πνευματική υπόσταση αλλά και τη σωματική . Ένα σώμα μιλάει και πολλές φορές λέει αυτά που θέλει να πει η ψυχή αρκεί να το αφήσουμε .  

Τέλος θα θελα να πω ότι αυτό που με τράβηξε περισσότερο στο βιβλίο είναι η αγάπη , η αγάπη που βγάζει η συγγραφέας για τη δουλειά της αλλά και προς όλους εμάς που διαβάζουμε το βιβλίο της .

Από μένα 4.5/5 ⭐⭐⭐⭐✨

Περίληψη :

Η Σωματική Έκφραση της Susana Noemi Abigator είναι κάτι παραπάνω από ένα βιβλίο με ασκήσεις. Είναι ένα σύστημα που εκπαιδεύει καρδιά, νου και σώμα. Οι ασκήσεις της ξεπερνούν τα όρια του σώματος. Χρησιμοποιεί τη Σωματική Έκφραση για εργαλείο που ανοίγει το δρόμο για την προσωπική έκφραση, τη διαδραστική επικοινωνία, τη βιωματική χαρά. Η Susana έφτασε στη χώρα μας εξελίσσοντας στη διαδρομή την τέχνη και τον εαυτό της, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις ενδιάμεσες στάσεις. Εμπνεύστηκε, οργάνωσε και αποκρυστάλλωσε τη Σωματική Έκφραση, και τώρα μας την προσφέρει σχηματικά αλλά και απλόχερα μέσα απ' τις σελίδες αυτού του βιβλίου. Η κάθε λεπτομέρεια, στο πώς και το γιατί, καθεμίας άσκησης γεννήθηκε και απαντήθηκε κατά τη διάρκεια μιας πορείας συνεχούς διδασκαλίας. Μιας πορείας 30 χρόνων! 

Σχόλια