Το Τρίτο Στεφάνι- Κώστας Ταχτσής


 Καλημέρα βιβλιοφιλοι μου , σήμερα θα σας μιλήσω για το βιβλίο του Κώστα Ταχτσή "Το τρίτο στεφάνι" από τις εκδόσεις Ψυχογιός . 

Είναι ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα που μας μιλάει για την ζωή στην εποχή της Κατοχής και του Μεσοπολέμου . Βλέπουμε ολόκληρη την εποχή μέσα από τα μάτια των δύο ηρωίδων της Νίνας και της Εκάβης . 

Οι χαρακτήρες που έχει δημιουργήσει αλλά και ουσιαστικά παρουσιάσει καθώς έχω διαβάσει ότι έχει μέσα πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία καθώς η Εκάβη είναι ένας χαρακτήρας βασισμένος στη γιαγιά του.

Οι ήρωες του βιβλίου αποτελούν δυναμικά άτομα , με πυγμή και έντονα πάθη και συναισθήματα . Οι ηρωίδες είναι τόσο δυνατά πλάσματα γεμάτα δύναμη και υπομονή και επιμονή έτοιμες να αντιμετωπίσουν ότι η ζωή ρίχνει στο δρόμο της . Η Εκάβη και η Νίνα δύο διαφορετικές ηρωίδες αλλά κατά βάθος τόσο ίδιες.


 Μου αρέσει πάρα πολύ ο τρόπος που είναι γραμμένο το βιβλίο με απλή καθημερινή γλώσσα και με αυτό τον τρόπο είναι σαν να διαβάζουμε ένα ημερολόγιο . Ένα δυνατό , ρεαλιστικό και πολύ έντονο μυθιστόρημα . Γεμάτο εικόνες , γεμάτο περιγραφές χωρίς όμως να είναι υπερβολικές και κουραστικές . Το αντίθετο θα έλεγα ότι ακόμα και οι περιγραφές του είναι τόσο όμορφα δοσμένες που απλά συνθέτουν το σκηνικό για ένα απίστευτο τρενάκι συναισθημάτων!!! 

Το μόνο που θα πω είναι ότι λίγο με πείραξε η επιμονή σε κάποια σημεία στα αρνητικά χαρακτηριστικά της Νίνας και της Εκάβης που νομίζω αφαιρεί απ'την προσωπικότητα τους και από τα θετικά του χαρακτήρα τους . 

Είναι ένα υπέροχο βιβλίο !! Αν δεν το έχετε διαβάσει σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!! 



Σχόλια