Η λέσχη φόνων της Πέμπτης - Richard Osman


Καλησπέρα βιβλιοφιλοι μου. Σήμερα θα σας μιλήσω για το βιβλίο του συγγραφέα Richard Osman "Η λέσχη φόνων της Πέμπτης" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. 

Είναι ένα πολύ ωραίο αστυνομικό - βιβλίο μυστηρίου, έξυπνο , με αστείες καταστάσεις.

Οι ήρωες του βιβλίου ήταν πέρα για πέρα αληθινοί , γελάς με τα λόγια τους και τα αστεία τους. Βλέπεις μπροστά σου αυτούς τους ανθρώπους να ξετυλίγουν το μυστήριο και την πλοκή του βιβλίου. 

Όταν ξεκινήσει να ξετυλίγεται το μυστήριο σε τραβάει να διαβάσεις και να προχωρήσεις παρακάτω , σε κάποια σημεία σε μπερδεύει αλλά έρχεται στο τέλος να σε δικαιώσει και να ξετυλίξει το νήμα . 

Μου άρεσε γιατί διαβάζοντας το σου δίνει την αίσθηση ότι παρακολουθείς ταινία . Για μένα βασικό στοιχείο ενός καλού βιβλίου είναι αυτό , κατά πόσο διαβάζοντας το μεταφέρεσαι στον κόσμο της ιστορίας που ξετυλίγεται . 

Ήταν πολύ πρωτότυπη ιστορία για τα δικά μου δεδομένα , οι χαρακτήρες των ηρώων δίνουν την δική τους πινελιά στο βιβλίο. Αυτοί οι "ηλικιωμένοι" άνθρωποι σου δίνουν να καταλάβεις πως η ηλικία είναι απλα ένας αριθμός! 

Το χιούμορ κάνει την ιστορία απολαυστική και όχι ιδιαίτερα κουραστική .Σε κάποια σημεία βέβαια μου φάνηκε πάρα πολύ αργό στην εξέλιξη και σε κάποια σημεία σε μπερδεύει πάρα πολύ ο τρόπος που είναι γραμμένο . 

Μου άρεσε πολύ, σας το προτείνω.

Από μένα 4/5 ⭐⭐⭐⭐

Περίληψη : 

Σε έναν γαλήνιο οικισμό ευγηρίας στη βρετανική ύπαιθρο, μια ετερόκλητη παρέα μαζεύεται κάθε Πέμπτη και ασχολείται με παλιούς φακέλους ανεξιχνίαστων φόνων. Όταν όμως μια άγρια δολοφονία συμβαίνει σε απόσταση αναπνοής, η Λέσχη Φόνων της Πέμπτης έχει ν’ αντιμετωπίσει μια πραγματική υπόθεση. Όχι απλώς κιτρινισμένες, μουντζουρωμένες σελίδες γραφομηχανής μιας άλλης εποχής· μια αληθινή υπόθεση, ένα αληθινό πτώμα, και, κάπου στον έξω κόσμο, έναν αληθινό δολοφόνο. Η Ελίζαμπεθ, η Τζόις, ο Ιμπραΐμ και ο Ρον μπορεί να κοντεύουν τα ογδόντα, αλλά ακόμη το λέει η καρδιά τους. Θα καταφέρει αυτή η ανορθόδοξη αλλά ευφυέστατη συμμορία να συλλάβει τον δολοφόνο προτού να είναι πολύ αργά.

Σχόλια