Ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου - Χίλντα Παπαδημητρίου

 


Καλησπέρα βιβλιοφιλοι μου , καλό σαββατοκύριακο εύχομαι! Σήμερα θα μιλήσουμε για ακόμα ένα αστυνομικό βιβλίο που απόλαυσα μέχρι τελευταίας σελίδας . Είναι το βιβλίο της συγγραφέως Χίλντα Παπαδημητρίου " Ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο . 

Διάβασα ότι πρόκειται για το τέταρτο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Χάρη Νικολόπουλο, δεν έχω διαβάσει τα προηγούμενα αλλά δεν με επηρέασε αυτό είναι ένας αυτοτελές αστυνομικό μυθιστόρημα . Το βιβλίο ασχολείται με μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων που μπορεί να το διαβάζεις σαν δική σου "απόλαυση" αλλά ταυτόχρονα είναι μια γροθιά στο στομάχι να βλέπεις το πώς δυστυχώς ακόμα υπάρχει αυτή η σκέψη ότι η γυναίκα είναι ένα πράγμα . Το βιβλίο μιλάει για το τραφικινγκ , τους μετανάστες , τη διαφθορά , τα ναρκωτικά αλλά και για την φιλία , την οικογένεια και πολλά άλλα σημαντικά θέματα . Είναι ένα μυθιστόρημα με πολύ δυνατή πλοκή και δυνατούς χαρακτήρες.


Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται γρήγορα και εύκολα , είναι κατανοητό , δεν σε μπερδεύει καθόλου ίσα ίσα το απολαμβάνεις μέχρι το τέλος. Τα κεφάλαια του είναι σχετικά μικρά άρα δεν είναι καθόλου κουραστικά , ούτε από θέμα μεγέθους , περιγραφών και εικόνων . Είχε τόσα όσα χρειάζονταν για να κάνει το βιβλίο δυνατό και με αγωνία σε πολλά σημεία.

 Σαν βιβλίο έχει εξέλιξη , υπάρχουν σημεία που σου κόβουν την ανάσα και σε προκαλούν να πας παρακάτω . 

Από μένα 4.5/5 ⭐⭐⭐⭐✨

Περίληψη: 

Αρχές Μαρτίου 2012, ο Χάρης Νικολόπουλος επιστρέφει από τη Ναύπακτο στην Αθήνα, όταν η μητέρα του διαγιγνώσκεται με Αλτσχάιμερ πρόωρης εξέλιξης. Του έχει λείψει η πόλη και οι φίλοι του, αλλά τίποτα δεν είναι όπως το άφησε. Μέσω του οίκου ευγηρίας όπου μεταφέρεται η μητέρα του, ο Χάρης γνωρίζει την ψυχολόγο Ιωάννα Κωνσταντίνου, η οποία διευθύνει έναν ξενώνα για κακοποιημένες γυναίκες και θύματα σεξουαλικού τράφικινγκ. Η δολοφονία της ψυχολόγου θα σταθεί αφορμή για να ξεκινήσει ο Χάρης μια κατάβαση στην κόλαση του υποκόσμου, στον κόσμο των άστεγων, των εξαρτημένων, των κοριτσιών που είναι αναλώσιμα. Πολύτιμος συμπαραστάτης του στην προσπάθεια να ανακαλύψει τον δολοφόνο της ψυχολόγου θα είναι η νεαρή, εκκεντρική αλλά δαιμόνια υπαστυνόμος, Αΐντα Μητροπούλου.

Σχόλια