Ο τόπος των πιστών - Tana French

 


Καλημέρα βιβλιοφιλοι μου! Σήμερα θα σας μιλήσω για το βιβλίο της συγγραφέως Tana French " Ο τόπος των πιστών " που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ένα υπέροχο θρίλερ , φοβερή περιπέτεια! 

Αρχικά το βιβλίο ξεκινάει αρκετά ήρεμα θα έλεγα χωρίς να σε υποψιάζει για το τι ακολουθεί! Κυλάει πάρα πολύ εύκολα παρόλο το μέγεθος του , εμένα μου το έστειλαν οι εκδόσεις σε pocket μέγεθος και είναι 648 σελίδες. 

Οι ήρωες του βιβλίου είναι τόσο αληθινοί και σου δίνει την αίσθηση ότι έχεις ένα μικρό παράθυρο στο σπίτι των ηρώων και παρακολουθείς. Πέρα από την απίστευτη πλοκή του , το συγκεκριμένο βιβλίο μου άρεσε γιατί έθιξε ένα θέμα πολύ σημαντικό όπως είναι η κατάσταση που επικρατεί μέσα σε ένα σπίτι και το τι επιπτώσεις έχουν στα παιδιά οι εκρήξεις βίας και θυμού . 


Μου θύμισε πολύ έντονα ένα ρητό που λέει ότι κανείς δεν ξέρει τι κρύβεται πίσω από κάθε κλειστή πόρτα . Οι περιγραφές του βιβλίου σε κάνουν θεατή , όχι απλά αναγνώστη. Από ένα σημείο και μετά παρακολουθείς με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις και πλάθεις σενάρια! Προσωπικά ούσα λάτρης των θρίλερ ήταν ένα πολύ ανατρεπτικό και όχι και τόσο προβλέψιμο θρίλερ! Με αρκετό μαύρο χιούμορ που του προσθέτει ότι χρειάζεται για να το κάνει ακόμα πιο ανατρεπτικό και απολαυστικό!Τέλος βλέπουμε μεσα από τη γραφή της συγγραφέως μια φοβερή εξέλιξη στους χαρακτήρες του βιβλίου , βλέπουμε παιδιά που υπέστησαν φοβερές καταστάσεις σαν παιδιά και το πώς εξελίχθηκαν στη συνέχεια ο καθένας ακόμα και οι ενήλικες . Έχει ένα φοβερό τρόπο να παρουσιάζει την εξέλιξη των ανθρώπων της. 

Μου άρεσε πάρα πάρα πολύ! Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα 4.8/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Περίληψη : 

Το 1985 ο δεκαεννιάχρονος Φρανκ Μακέι και το κορίτσι του, Ρόζι Ντέιλι, καταστρώνουν ένα μυστικό σχέδιο να κλεφτούν και να πάνε στην Αγγλία για να ξεκινήσουν εκεί τη ζωή τους μακριά από τις προβληματικές οικογένειές τους. Η Ρόζι όμως δεν θα πάει στο ραντεβού τους και ο Φρανκ θα υποθέσει πως απλώς αποφάσισε να την κοπανήσει μόνη της. Επί είκοσι δύο χρόνια ο Φρανκ, ο οποίος γίνεται μυστικός αστυνομικός, θα αποφύγει να επιστρέψει στην παλιά τους γειτονιά στο Δουβλίνο, στον Τόπο των Πιστών. Ώσπου μια μέρα η μικρότερη αδερφή του, η Τζάκι, του ανακοινώνει πως βρέθηκε η βαλίτσα της Ρόζι σ' ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Ο Φρανκ απρόθυμα επισκέπτεται το μέρος και τότε όλα ανατρέπονται: Μήπως η Ρόζι δεν έφυγε μόνη της, χωρίς αυτόν, αλλά κάποιος την εμπόδισε να πάει στη συνάντησή τους;


Σχόλια