"Ignoramus et ignorabimus " Σταυρούλα Τζιμούλια


 Καλημέρα φίλοι μου και καλή εβδομάδα. Σήμερα έρχομαι σε σας μετά από μια απουσία αρκετά μεγάλη λόγω των τεράστιων δοκιμασιών που πέρασε η χώρα μας , να σας μιλήσω για το βιβλίο της συγγραφέως Σταυρούλας Τζιμούλια "Ignoramus et ignorabimus ". Είναι μια εικονογραφημένη ποιητική συλλογή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή . 

Αρχικά να πω μόνο το γεγονός ότι είναι εικονογραφημένη με κέρδισε από την αρχή! Ο τίτλος είναι τόσο ταιριαστός με το εσωτερικό του βιβλίου , η λατινική  αυτή φράση μεταφράζεται ως " δεν γνωρίζουμε και δεν θα ξέρουμε " αντιπροσωπεύει την ιδέα ότι η επιστημονική γνώση είναι περιορισμένη . Η συγγραφέας όμως δεν τη χρησιμοποιεί για να μιλήσει για την επιστημονική γνώση . Μιλάει για την γνώση που έχουμε ή πολλές φορές δεν έχουμε για τον ίδιο μας τον εαυτό! 

Μιλάει για την άγνοια που έχουμε στο ποσό εύκολο είναι να είμαστε ευτυχισμένοι . Στο πώς εμείς πιστεύουμε ότι η ευτυχία κερδίζεται αλλιώς ενώ κανονικά θα έπρεπε να είμαστε ευτυχισμένοι μόνο που ζούμε ! 


Μιλάει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε που είναι ένα χάος . Αυτό το χάος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας και πρέπει να διαλέγουμε τις καταλληλότερες λύσεις για να λυθεί το κάθε πρόβλημα! Πολλές φορές η κατάλληλη λύση δεν είναι και η ιδανική αλλά βέβαια αυτή είναι η ανθρώπινη φύση. Ότι πιστεύουμε ιδανικό δεν σημαίνει ότι είναι και δυνατό να γίνει. 

Η συγκεκριμένη ποιητική συλλογή μου άρεσε πάρα πολύ γιατί φεύγει από τα όρια του κλασικού. Δεν είναι ποιήματα με την κλασική έννοια που μπορεί να σου έρθουν στο μυαλό . Είναι άλλοτε μικρά άλλοτε μεγάλα , άλλοτε αισιόδοξα άλλοτε σε αφυπνίζουν! 

Είναι ποιήματα γεμάτα συναισθήματα και θα έλεγα ποιήματα που βασίζονται στις προσωπικές σκέψεις , δεν θα αναφερθώ μόνο για της συγγραφέως αλλά για τον κάθε άνθρωπο γιατί προσωπικά ένιωσα να ταυτίζομαι σε πολλά σημεία! 

Βλέπουμε σκέψεις , συναισθήματα και νομίζω και ερωτήσεις να γεννιούνται μέσα από την γραφή της συγγραφέως. Το βιβλίο σας υπόσχεται ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι προς τα μέσα ! Προς την γνώση ή την άγνοια!

Σας το προτείνω λοιπόν ανεπιφύλακτα! 

Από μένα 4.8/5 ⭐⭐⭐⭐⭐


Σχόλια