Ενολα Χολμς - Η υπόθεση του χαμένου Μαρκήσιου - Νάνσι Σπρινγκερ

 


Καλημέρα βιβλιοφιλοι μου και καλή εβδομάδα! Σήμερα σας έχω το βιβλίο "Ενολα Χολμς - Η υπόθεση του χαμένου Μαρκήσιου " της συγγραφέως Νανσι Σπρινγκερ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός . 

Είναι ένα πολύ όμορφο, έξυπνο και γρήγορο βιβλίο για εφήβους μπορεί να διαβαστεί από παιδιά 12 χρονών και πάνω . Μου άρεσε πάρα πολύ γιατί γνώρισα μια ηρωίδα έξυπνη , αστεία και όλα αυτά κρύβονται πίσω από το βαρύ όνομα Χολμς ! Η Ενολα είναι η αδερφή του διάσημου ντεντέκτιβ Σέρλοκ Χολμς. 


Η Ενολα είναι ένα έξυπνο , θαρραλέο κορίτσι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους μεγάλους αδερφούς της . Μου αρέσει πάρα πολύ ο τρόπος που η ηρωίδα "εξετάζει" τα γεγονότα και τις καταστάσεις , με χάρη , με μια φρεσκάδα και με διαφορετική ματιά γεγονός που σε κάνει να απολαμβάνεις τη ροή του βιβλίου . 

Είναι ένα βιβλίο που το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ. Το διάβασα σε μια μέρα και με ξεκούρασε , ανυπομονώ να διαβάσω και το δεύτερο βιβλίο που έχω ακούσει ακόμα καλύτερα λόγια. Το πρώτο βιβλίο όπως είναι λογικό μας συστήνει την ηρωίδα , η συγγραφέας χτίζει τους χαρακτήρες της γεγονός που παίρνει ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του βιβλίου . Όμως ! Δεν το κάνει βαρετό , ίσα ίσα διαβάζοντας το περιμένεις να δεις τι θα γίνει παρακάτω . 

Πληθώρα εικόνων και περιγραφών , τόσες ώστε να συνθέσουν το τέλειο σκηνικό! Το προτείνω για τα νέα παιδιά είναι ένα πολύ ευχάριστο βιβλίο για όλους, όχι μόνο για τους έφηβους. 

Από μένα 4/5 

Περίληψη : 

Όταν η Ενόλα Χολμς, αδερφή του ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς, ανακαλύπτει ότι η μητέρα της εξαφανίστηκε, ξεκινά αμέσως με προορισμό το Λονδίνο για να τη βρει. Μα τίποτα δε μπορεί να την προετοιμάσει για όσα την περιμένουν. Επειδή όταν φτάνει, βρίσκεται μπλεγμένη στην απαγωγή ενός νεαρού μαρκησίου, διώκεται από μαχαιροβγάλτες και προσπαθεί να ξεφύγει απ’ τους καταπιεστικούς μεγαλύτερους αδερφούς της, κι όλα αυτά ενόσω προσπαθεί να συνδυάσει τα στοιχεία που έχει για την μυστηριώδη εξαφάνιση της μητέρας της. Μέσα σε όλο αυτό το χάος, θα καταφέρει η Ενόλα να αποκωδικοποιήσει τα απαραίτητα στοιχεία και να βρει τη μητέρα της;

Σχόλια