Σκέψου σαν μοναχός - Jay Shetty


Καλημέρα φίλοι μου! Καλή εβδομάδα σε όλους! Σήμερα θα σας μιλήσω για μια δική μου αγάπη ! Τα βιβλία αυτοβελτιωσης και συγκεκριμένα για το βιβλίο του συγγραφέα Jay Shetty " Σκέψου σαν μοναχός " που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός . Τον συγκεκριμένο συγγραφέα τον "συνάντησα" πρώτη φορά μέσω της πλατφόρμας του YouTube . Δημιουργεί διάφορα βίντεο με διδάγματα και σκέψεις που θέλει να αποκτήσει το κοινό του . Όταν έμαθα ότι έγραψε και βιβλίο ήθελα πάρα πολύ να το διαβάσω γιατί ήξερα ότι δεν θα με απογοητεύσει ` και είχα δίκιο . 

Αν σας αρέσει το συγκεκριμένο είδος βιβλίων τότε πρέπει να το διαβάσετε. Στο βιβλίο ο Jay μας μιλάει για τις δικές του εμπειρίες , τις σκέψεις του αλλά και όσα έμαθε κοντά στους μοναχούς της Ινδίας . Όλα όσα έμαθε ως ινδουιστής μοναχός σε πρακτικά βήματα για να ζήσουν όλοι μια ζωή με λιγότερο άγχος ! 


Αυτό είναι το όμορφο με το συγκεκριμένο βιβλίο , δεν μιλάει για ουτοπίες και τρομερές αλλαγές που θα... θα..... θα.... θα.... ! Μιλάει για αλλαγές που μπορεί ο καθένας να κάνει για να μειώσει το άγχος και το καταραμένο μαιμουδακι! Ποιο μαιμουδακι; Το μυαλό της μαϊμούς! Ταυτίστηκα τόσο πολύ όταν διάβασα για το θέμα αυτό ! Νομίζω ότι πιο γρήγορη μαϊμού από την δική μου δεν υπάρχει 😜 το μυαλό μας είναι προγραμματισμένο να σκέφτεται! Όταν λοιπόν η σκέψη σου πάει από το ένα θέμα στο άλλο τότε αυτό λέγεται το μυαλό της μαϊμούς γιατί όπως και η μαϊμού , έτσι και αυτό "πηδάει" από το ένα θέμα στο άλλο! 

Μιλάει για πολλά πράγματα μέσα , με ειλικρίνεια , με έρευνες και αναλύσεις αλλά δεν το κάνει δύσκολο ! Φαίνεται ότι στόχος του είναι όλοι να το διαβάσουν και να αποκομίσουν κάτι από αυτό! Σε καμία περίπτωση δεν λέει πουθενά μέσα στο βιβλίο να γίνει κάποιος μοναχός , απλά δείχνει το δρόμο που έμαθε στο μοναστήρι για μια ζωή με λιγότερο άγχος ! 

Από μένα 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Περίληψη: 

Γιατί ο αρνητισμός είναι μεταδοτικός. Πώς να πάψεις να υπεραναλύεις. Γιατί η σύγκριση σκοτώνει την αγάπη. Πώς να χρησιμοποιείς τον φόβο σου. Γιατί δεν μπορείς να βρεις την ευτυχία ψάχνοντάς την. Πώς να μαθαίνεις από όποιον συναντάς. Γιατί δεν είσαι οι σκέψεις σου. Πώς να βρεις τον σκοπό σου. Γιατί η καλοσύνη είναι καθοριστική για την επιτυχία. Και πολλά ακόμη…

Ο Jay Shetty, σούπερ σταρ των social media και δημιουργός του No 1 podcast On Purpose, αποκρυσταλλώνει τη διαχρονική σοφία που διδάχτηκε ως ινδουιστής μοναχός σε πρακτικά βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν όλοι για να ζήσουν μια ζωή με λιγότερο άγχος και περισσότερο νόημα

Σχόλια