Άνθρωποι με Άγχος - Fredrik Backman


 Καλημέρα φίλοι μου! Σήμερα θα σας μιλήσω για το βιβλίο που ανυπομονούσα τόσο πολύ να το διαβάσω και πραγματικα το λάτρεψα! Ένα βιβλίο που ταυτίστηκα , γέλασα , δακρυσα και λάτρεψα! Το βιβλίο του συγγραφέα Fredrik Backman " Άνθρωποι με Άγχος " που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος . 

Ένα φοβερό βιβλίο που δεν μπορεί παρά να σε καθηλώσει λόγω της αλήθειας του . Όλοι οι άνθρωποι έχουμε κάτι που μας βαραίνει , κάτι στη προσωπική μας ζωή που ένας άνθρωπος απ'έξω δεν το ξέρει . Δεν είναι σωστό λοιπόν να κρίνεις κανένα γιατί δεν ξέρεις τη δική του προσωπική ιστορία . Είναι φοβερό αυτό το πράγμα που ονομάζεται μοίρα , ζωή ! Ένα βιβλίο που τα κεφάλαια του είναι μικρά και συνάμα πολύ εύκολα . Έχουμε διαφορετικές εναλλαγές στα πρόσωπα και στις ιστορίες σε κάθε κεφάλαιο χωρίς να το κάνει δύσκολο ή βαρετό! Το κάνει αληθινό και αυθεντικό! Όπως όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση άγχους, δεν κινείσαι γρήγορα; Δεν υπάρχουν εναλλαγές στη διάθεση σου και στις σκέψεις σου ; Έτσι και εδώ !


Στην αρχή μου φάνηκε περίεργη η γραφή του Backman αλλά όσο περίεργη και να ήταν με τράβηξε σαν μια δίνη μέσα στο βιβλίο για να μάθω τι γίνεται παρακάτω. 

Άνθρωποι φαινομενικά άγνωστοι μεταξύ τους παλεύουν με τους δικούς τους δαίμονες και τα δικά τους προβλήματα και όμως είναι  άνθρωποι που κατάφεραν να επιβιώσουν και να ξεπεράσουν τα προβληματα τους . Ένα αισιόδοξο μήνυμα , ένα βιβλίο με ανθρωπιά και αγάπη ! Αγάπη για τον άνθρωπο και κατανόηση ! 

Θα κρατήσω μια φράση: 

Αύριο ξημερώνει μια καινούργια μέρα! 

Από μένα 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Περίληψη : 

Μια νέα γυναίκα επιχειρεί να ληστέψει μια τράπεζα. Για να γλιτώσει τη σύλληψη, μπαίνει σε ένα διαμέρισμα προς πώληση και κρατά ομήρους όσους είναι εκεί: την υπερενθουσιώδη μεσίτρια, ένα ζευγάρι συνταξιούχων που ανακαινίζει και πουλά διαμερίσματα για να καλύψει το κενό στον γάμο τους, δύο κοπέλες που διαφωνούν σε όλα, αλλά ετοιμάζονται να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί μαζί, μια κυνική διευθύντρια τράπεζας με τάσεις αυτοκτονίας, μια ηλικιωμένη που υποφέρει από μοναξιά. Η αστυνομία περικυκλώνει το διαμέρισμα και, ενώ η αγωνία κορυφώνεται, όμηροι, ληστής και αστυνομικοί αρχίζουν να έρχονται κοντά και ανακαλύπτουν ότι έχουν περισσότερα κοινά απ’ όσα θα μπορούσαν να φανταστούν.

Σχόλια