Απόκοσμος Ταξιδευτής - Κωσταντίνος Ανυφαντής

 


Καλημέρα και καλή εβδομάδα φίλοι μου! Είχαμε πολύ καιρό να τα πούμε αλλά πραγματικά το τελευταίο διάστημα όπως λένε και οι Άγγλοι Life happens! Σήμερα σας έρχομαι με ένα βιβλίο που κατάφερα να ολοκληρώσω το τελευταίο διάστημα και μου άρεσε πολύ! Είναι το βιβλίο Απόκοσμος Ταξιδευτής του συγγραφέα Κωσταντίνου Ανυφαντή από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. 

Ένα βιβλίο με τρομακτικές , απόκοσμες , σκοτεινές ιστορίες και διηγήσεις του τόπου μας . Αυτό που μου άρεσε στο συγκεκριμένο βιβλίο είναι το γεγονός ότι έχει μικρά κεφάλαια , διαβάζεις την σκοτεινή ιστορία που θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι και μυθοπλασία και στις αμέσως επόμενες σελίδες σου γράφει την πηγή της πραγματικότητας από την οποία εμπνεύστηκε την ιστορία. 


Ανατριχιαστικό , τρομακτικό , σκοτεινό , απόκοσμο και συνάμα συναρπαστικό , αν σου αρέσουν τέτοιου είδους βιβλία και αγαπάς τα θρίλερ είναι το ιδανικό βιβλίο για σένα ! 

Ο συγγραφέας γράφει τόσο στρωτά και με τέτοιο τρόπο που σε βάζει μέσα στην εξέλιξη και στο σκηνικό που περιγράφει . Οι εικόνες , οι περιγραφές του είναι τόσο αναλυτικές και συνάμα αναγκαίες για να συνθέσουν το τέλειο σκηνικό για μια περιπλάνηση στο άγνωστο , στο διαφορετικό , στο τρομακτικό! 

Φιλική συμβουλή αν το διαβάσεις και λίγο φοβάσαι , προτίμησε το πρωί ή το απόγευμα για να το διαβάσεις! Ανατριχιασα πολλές φορές και αυτό είναι το συναρπαστικό, το κάνει να φαίνεται τόσο αληθινό λες και ακούς , βλέπεις όλα αυτά που περιγράφονται μέσα στο βιβλίο! 

Από μένα 4/5 ⭐⭐⭐⭐

Περίληψη : 

Κάθε βράδυ ξεκινά το οδοιπορικό του ο Απόκοσμος Ταξιδευτής. Μην τον περιμένεις να περάσει από μεγάλες πόλεις. Αυτός ταξιδεύει και πλανιέται στις σκιές. Λατρεύει τα μέρη που στοίχειωσαν από αίμα, πόνο, άδικο και ατιμώρητα εγκλήματα. Θα ξεκινήσει το ταξίδι με παρέα τα βογγητά ασθενών από το μακάβριο Σανατόριο της Πάρνηθας. Θα σταθεί σε χωριά στοιχειωμένα από τον γρήγορο χαμό της ψυχής. Θα περπατήσει πάνω σε ακτές από νησιά απαγορευμένα. Και αν ακόμη, θαρραλέε αναγνώστη, δεν έχεις τρομάξει, τότε συνέχισε το ταξίδι σε λεπροκομεία ξεχασμένα και στρατόπεδα.


Άρχισε ήδη να σουρουπώνει και η φιγούρα του Απόκοσμου Ταξιδευτή σε πλησιάζει. Τι περιμένεις λοιπόν; Ακολούθησέ τον.

Σχόλια