Το μπλουζ της πεταλούδας - Μάρκος Κρητικός


Καλημέρα βιβλιοφιλοι μου. Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα βιβλίο που με έκανε να γελάσω και να έχω αγωνία ταυτοχρόνως! Θα μιλήσουμε για το βιβλίο του συγγραφέα Μάρκου Κρητικού " Το μπλουζ της πεταλούδας" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. 

Ένα αστυνομικό βιβλίο με χιουμοριστική χροιά που δεν του στερεί καθόλου από την αγωνία για την εξέλιξη της ιστορίας . Με τον τρόπο που ο συγγραφέας έχει βάλει διάφορες χιουμοριστικές πινελιές κάνει το κείμενο ευχάριστο και σε τραβάει να διαβάσεις παρακάτω . Ταυτόχρονα η ιστορία ενώ φαινομενικά είναι απλή εξελίσεται και σε παρασέρνει μαζί της σε κάθε σελίδα . Αγωνία , εικασίες και αρκετή σάτυρα σε συντροφεύουν στην ιστορία.


Ενώ διαβάζοντας το θα παρατηρήσεις αρκετές βωμολοχίες, βέβαια αυτό προσωπικά δεν με πείραξε , το θεώρησα ακόμα ένα στοιχείο που έκανε το βιβλίο ακαταμάχητο και το τελείωσα σε δύο μέρες. 

Η γλώσσα είναι απλή και ταυτόχρονα κρύβει μια λογοτεχνική χροιά μέσα στις σκέψεις του ήρωα . "Βλέπεις" μία αστυνομική ταινία με όμορφες περιγραφές , όμορφες μέσα στην καθημερινότητα τους . Στιγμές ενός ανθρώπου με πάθη και λάθη και ταυτόχρονα ένα δυναμικό πνεύμα και τρομερό μυαλό. 

Μου άρεσε πάρα πολύ καθώς η γραφή του συγγραφέα δεν έδινε απλά μια περιγραφή τα γεγονότα και μια παρουσίαση της ιστορίας , είχαμε εσωτερική οπτική στο μυαλό του ήρωα , εξέλιξη στους ήρωες της ιστορίας και με τρόπο που μπορούσες να χαρακτηρίσεις και να βρεις τα στοιχεία αυτά που προσδιορίζουν τον καθένα τους .

Από μένα 4.8/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Περίληψη :

Η φαινομενικά ακίνδυνη παρακολούθηση μιας φοιτήτριας από τη Σαντορίνη οδηγεί τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Μίλτο Οικονόμου στα ίχνη ενός σκοτεινού κυκλώματος ναρκωτικών και πορνείας. Αδίστακτοι εγκληματίες εισβάλλουν αναπάντεχα στη ζωή του όταν μαθαίνουν τη σχέση του με μια πεταλούδα της νύχτας που γνωρίζει πολλά για την παράνομη δράση τους. Αυτό που ίσως αγνοούν είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να τα βάζεις με κάποιον που δεν έχει τίποτα να χάσει.

Στη νέα υπόθεση του Μίλτου Οικονόμου, που εξελίσσεται στην Αθήνα και κορυφώνεται στη Μύκονο, κυριαρχούν η νουάρ ατμόσφαιρα στα κακόφημα στέκια της νύχτας και το μαύρο χιούμορ του αντιήρωα πρωταγωνιστή, ενώ οι μελαγχολικές νότες των μπλουζ συνοδεύουν την αφήγηση σαν μουσική υπόκρουση κινηματογραφικής ταινίας.


Σχόλια