Η ιστορία των Σκιών - Θωμάς Καλοκύρης

 


Καλημέρα βιβλιοφιλοι μου , σήμερα θα σας μιλήσω για το βιβλίο του συγγραφέα Θωμά Καλοκύρη " Η ιστορία των Σκιών " που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή . 

Ένα βιβλίο θύελλα! Ενα βιβλίο που τονίζει τη σημασία της γνώσης μέσα από αγωνία , άγχος, ένα ταξίδι στην ιστορία και φοβερές περιγραφές. 

Ένα φοβερό ταξίδι στο παρελθόν και στο παρόν με σκοπό την ανακάλυψη , την σωτηρία της γνώσης! 

Μου έμεινε ένα κομμάτι από το βιβλίο που θα το κουβαλώ μαζί μου πάντα και ούσα εκπαιδευτικός θα το τονίζω στα παιδιά μου ! " Χωρίς γνώση δεν υπάρχει αμφιβολία, χωρίς αμφιβολία δεν υπάρχει σκέψη, χωρίς σκέψη δεν υπάρχει έμπνευση, χωρίς έμπνευση δεν υπάρχει ελευθερία, χωρίς ελευθερία δεν υπάρχει αντίδραση." Δεν είναι φοβερό αυτό ; Δεν είναι πέρα για πέρα αληθινό; 

Μέσα από το βιβλίο βλέπουμε σε πολλά σημεία την επιτακτική ανάγκη της εξουσίας να καθοδηγήσει τη μάζα , να κόψει τα φτερά στους ανθρώπους αποκόπτοντας τους από τη γνώση!


Ο συγγραφέας έχει δημιουργήσει δυνατούς ήρωες με έντονα πάθη και χαρακτήρες, όλοι οι ήρωες ανεξαρτήτως εποχής και χρόνου έχουν την δική τους εξέλιξη μέσα στο βιβλίο , γεγονός που δένει την ιστορία και σε κάνει να έχεις ακόμη περισσότερο αγωνία για το τι θα γίνει μετά . 

Υπάρχουν αρκετά ιστορικά στοιχεία και γεγονότα που με έβαλε σε πειρασμό και τα έψαξα, φαίνεται ένα πολύ καλόδουλεμενο βιβλίο , με έρευνα και προσοχή!

Το βιβλίο έχει αρκετές περιγραφές και εικόνες , διαλόγους γεγονός που ζωντανεύει το κείμενο και το κάνει μια δυνατή ταινία μπροστά στα μάτια μας . 

Σε κάποια σημεία οι περιγραφές είναι αρκετές και ίσως αν έλειπαν κάποιες ή έλεγε αυτό που θέλει να πει με λιγότερα λόγια θα ήταν καλύτερα για μένα . 

Μου άρεσε γιατί μου άφησε την αίσθηση της αγωνίας και της ανυπομονησίας να δω τι θα γίνει παρακάτω!

Από μένα 4/5 ⭐⭐⭐⭐

Περίληψη : 

"Πρόκειται για την καλύτερα οργανωμένη προσπάθεια συγκέντρωσης απόλυτης εξουσίας και καθυπόταξης κάθε αντίστασης. Χωρίς γνώση δεν υπάρχει αμφιβολία, χωρίς αμφιβολία δεν υπάρχει σκέψη, χωρίς σκέψη δεν υπάρχει έμπνευση, χωρίς έμπνευση δεν υπάρχει ελευθερία, χωρίς ελευθερία δεν υπάρχει αντίδραση".

Θεσσαλονίκη, 2015. Πώς κατασκευάζεται μια θεωρία συνωμοσίας; Ο Αχιλλέας αποδέχεται την πρόκληση του καθηγητή του. Το ταξίδι ξεκινά και το τέλος του είναι απρόβλεπτο. Η ιστορία γίνεται εμμονή, η φαντασία πραγματικότητα. Η αλήθεια παραμονεύει πίσω από ένα ειδεχθές έγκλημα.

Ευρώπη, 1558. Ο Κώδικας των Απαγορευμένων Βιβλίων είναι γεγονός. Σε ποιους εναπόκειται να προστατεύσουν την Απαγορευμένη Γνώση; Οι σκιές έρχονται στο φως στους δρόμους των Παρισίων, στο πριγκιπάτο της Σαβοΐας, στην Τορώνη, στη Ρώμη, καθώς και στα θεμέλια του νεόκτιστου Πύργου των Λεόντων στη Θεσσαλονίκη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Βέροια, 1970. Ποια στοιχεία οδηγούν στους απογόνους των Προστατών της Γνώσης; Πώς συνδέεται η δολοφονία μιας έφηβης ποιήτριας με το σκοτεινό παρελθόν του καθηγητή;

Το παρελθόν, απώτερο και κοντινό, εξελίσσεται παράλληλα με το παρόν του Αχιλλέα που αναζητά να βρει τη λύτρωση (εάν αυτή ταυτίζεται με την αλήθεια) μέσα από τις σκιές της ιστορίας του.

Σχόλια