Γλυκό κουταλιού λεμόνι •το χρονικό ενός φόνου - Χριστίνα Καρρά


 Καλημέρα βιβλιοφιλοι μου , καλή εβδομάδα σε όλους! Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα υπέροχο, ανατρεπτικό , συγκλονιστικό θρίλερ , το βιβλίο της συγγραφέως Χριστίνας Καρρά " Γλυκό κουταλιού λεμόνι • το χρονικό ενός φόνου" από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. 

Ένα βιβλίο το οποίο το διάβασα χωρίς ανάσα , εκνευρίστηκα , παθιαστηκα και αηδιασα! Ένα βιβλίο που η πένα της συγγραφέως ζωντάνεψε έναν ήρωα που ξυπνάει τα πάθη! Εκνευρίστηκα με όσα πέρασαν οι γυναίκες στα χέρια του , με την αδιαφορία μιας μάνας , παθιαστηκα για να το τελειώσω και αηδιασα με το πόσο διαστροφικο μπορεί να γίνει το ανθρώπινο μυαλό ! 

Το γλυκό του κουταλιού λεμόνι , υπόσχεται από τις πρώτες κιόλας σελίδες ότι έχει πολλά να σου δείξει ! Ουσιαστικά μιλάμε για μια ταινία! Ειδικά στις περιγραφές του φάρου , αν κλείσεις τα μάτια τον βλέπεις μπροστά σου και νιώθεις το θαλασσινό αέρα να σε παρασύρει. 


Η συγγραφέας με τις περιγραφές ,τις εικόνες , τις εναλλαγές του διαλόγου με την αφήγηση έχει καταφέρει να δώσει έναν τόνο ιδανικό για να γράψει ένα ανατρεπτικό θρίλερ! Ένα φοβερό αστυνομικό βιβλίο!

Οι ήρωες της τόσο αληθινοί , τόσο δυνατοί χαρακτήρες μπορεί να σε κάνουν να τα χάνεις αλλά εκεί φαίνεται το πόσο σωστά δομημένοι χαρακτήρες είναι ! Τα κεφάλαια είναι μικρά δεν σε κουράζουν λεπτό ίσα ίσα κάνουν την αγωνία να κορυφώνεται!

Από μένα 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Περίληψη : 

Πόρος 1950: Ένα άγριο φονικό, που όμοιο του δεν έχει συμβεί ξανά στην περιοχή, ταράζει τους κατοίκους του νησιού. Η ζωή του δράστη μοιάζει με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Γοητευτικός, με τα θηλυκά να νιώθουν ιδιαίτερη έλξη για εκείνον, αδίστακτος κι επικίνδυνος. Φαντάζει κενός από οποιοδήποτε βαθύ συναίσθημα κι αδυνατεί να αγαπήσει αληθινά. Το μεγάλο, ένοχο μυστικό που κουβαλάει καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις πράξεις του. Παραδομένος στα πάθη, το μίσος και τη δίψα για πλούτο στήνει παγίδες και βάφει με περίσσεια άνεση τα χέρια του με αίμα. Αυτός ο άνθρωπος θα έρθει ποτέ αντιμέτωπος με τις προσωπικές του Ερινύες; Πόσο θάνατο είναι ικανός να σκορπίσει, πόσα κρίματα μπορεί να κουβαλήσει η ήδη επιβαρυμένη συνείδησή του;

Σχόλια