Πορφυρογέννητος - Το 8ο παιδί -Βίβιαν Φόρτη

 


Καλημέρα και καλή εβδομάδα βιβλιοφιλοι μου. Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα ταξίδι , ένα ταξίδι στο παρόν και στο παρελθόν . Θα ταξιδέψουμε στο Βυζάντιο αλλά και στο παρόν. 

Θα μιλήσουμε για το βιβλίο "Πορφυρογέννητος - Το 8ο παιδί " της συγγραφέως Βίβιαν Φόρτη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Momentum . 

Ένα υπέροχο βιβλίο με δράση , αγωνία , μυστήριο , μπλέκεται το παρόν με το Βυζάντιο αλλά μπλέκεται τόσο όμορφα και στρωτά που δεν σε κουράζει ούτε σε μπερδεύει . Είναι ξεχωριστά κεφάλαια αλλά τόσο σωστά και καλογραμμένα που είναι ένα ακόμα κομμάτι σ αυτό το παζλ που λέγεται ο Πορφυρογέννητος! 

Οι περιγραφές και η αφήγηση δίνουν μια φοβερή εικόνα στο μυαλό μου για να μπορέσουμε να δούμε μπροστά στα μάτια μας την ατμόσφαιρα , τα αρώματα και τη μαγεία του Βυζαντίου .


Η πένα της συγγραφέως είναι φοβερή , φαίνεται ότι έχει κάνει έρευνα για το βιβλίο της και με ώθησε και μένα να ψάξω στο ίντερνετ για κάποια πράγματα , ούσα φιλόλογος μου άρεσε ακόμα περισσότερο και επειδή πάντα με μαγεύει η βυζαντινή ιστορία το λάτρεψα ακόμα περισσότερο. 

Οι ήρωες του βιβλίου είναι πραγματικά τόσο αληθινοί και ταυτόχρονα έχουν τόσο διαφορετικές πτυχές που είναι μεγάλη απόλαυση να διαβάζεις και να τους αποκωδικοποιείς . Είναι άνθρωποι με λάθη και πάθη , όχι μόνο οι σύγχρονοι αλλά και οι βασιλείς • άνθρωποι φαινομενικά αψεγάδιαστοι ! 

Από μένα 4.5/5 ⭐⭐⭐⭐✨ 

Το μόνο αρνητικό που θα πω είναι ότι στην αρχή η ιστορία δεν εξελίσσεται αρκετά γρήγορα όμως μετά από λίγες σελίδες η ιστορία διαβάζεται απνευστί! 

Περίληψη:

Κωνσταντινούπολη, 1418: Δύο παιδιά παίζουν σε έναν από τους επτά λόφους της Βασιλεύουσας πόλης, στη σκιά ενός πολέμου που πλησιάζει. Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, είναι το όγδοο παιδί του Αυτοκράτορα Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγου και της Ελένης Ντράγκατς, με τη δαμόκλειο σπάθη του Πεπρωμένου να σκιάζει ήδη τη ζωή του. Δίπλα του πάντα εκείνη, Σέρβα και σκλάβα, μεγαλωμένη στο Παλάτι των Βλαχερνών, έχει μόλις ανακαλύψει με τρόμο την αληθινή φύση της, κληρονομιά από τις γυναίκες της γενιάς της. Παρίσι, σήμερα. Μία Ελληνίδα υποψήφια διδάκτωρ, σημαδεμένη από μία οικογενειακή τραγωδία, παλεύει να ξαναπάρει τη ζωή της στα χέρια της. Ακολουθώντας το δικό της ξεχωριστό πεπρωμένο, ταξιδεύει στη Σερβία, στα απόκοσμα μοναστήρια της Φρούσκα Γκόρα, αναζητώντας τα ίχνη του τελευταίου υπερασπιστή της Κωνσταντινούπολης. Η έρευνα θα την οδηγήσει στα σκοτεινά μονοπάτια της Μεσαιωνικής Ιστορίας, όπου οι δοξασίες συναντούν την αλήθεια. Ένα μυστικό αιώνων και μια παράδοξη κοινή μοίρα δένουν τις δύο γυναίκες με εκείνον τον άντρα που έμεινε ζωντανός στη συλλογική μνήμη και τους λαϊκούς θρύλους ως ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς...

Σχόλια