Ο Διαμαντένιος και ο Χρυσαφένιος κοκκινολαίμης - Αναστασία Δατσογιάννη

 


Καλημέρα βιβλιοφιλοι και καλή εβδομάδα! Ξεκινάμε γλυκά την εβδομάδα μας με ένα παραμύθι. Ένα υπέροχο παραμύθι από την συγγραφέα Αναστασία Δατσογιάννη και τις εκδόσεις Έλκυστης . Ένα βιβλίο που προωθεί την αγάπη, την προσφορά , την αλληλεγγύη , την αγάπη για τα όνειρα και για το πόσο ξεχωριστά είναι τα παιδιά . 

Η γραφή του απλή με ομοιοκαταληξία που το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό ,πιο εύκολο και διασκεδαστικό να το διαβάσουν τα παιδιά. Έχει μια υπέροχη εικονογράφηση από την Βιβή Μαρκάτου που το κάνει ακόμα πιο διασκεδαστικό και αποτελεσματικό για να προωθήσει την αγάπη για το διάβασμα. 

Τα μηνύματα και οι αξίες που περνάει αυτό το παραμύθι είναι τόσο κρίσιμα , τόσο σημαντικά που πρέπει οπωσδήποτε να μελετηθεί και από μικρούς και από μεγάλους. 

Ένα σημαντικό μήνυμα που έλαβα εγώ ως αναγνώστης είναι ότι η ΑΓΆΠΗ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΉΣΕΙ και ότι ακόμα και σε περιπτώσεις μεγάλου πόνου , σε δύσκολες καταστάσεις αν δεν χάσεις τη δύναμη και την πίστη σου μπορείς να τα καταφέρεις!


Τέλος , ένα πολύ σημαντικό μήνυμα ειδικότερα τις μέρες που περνάμε είναι η ανάγκη και η ευεργετική δύναμη της προσφοράς!

Από μένα 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Περίληψη: 

Tο βιβλίο αυτό, απευθυνόμενο στους μικρούς –και μεγάλους– φίλους αναγνώστες, πραγματεύεται με τρόπο αισιόδοξο την αξία της αγάπης και της προσφοράς. Η αποστολή του Διαμαντένιου και του Χρυσαφένιου κοκκινολαίμη είναι σπουδαία, καθώς έχουν να μεταφέρουν με τα λαμπερά φτερά τους –τα φτερά της αγάπης– τις ευχές όλων των παιδιών του κόσμου που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας στους ανθρώπους που μπορούν να τις πραγματοποιήσουν και από ευχές να τις μετατρέψουν σε συναρπαστικές στιγμές του τώρα. Το βιβλίο λοιπόν αυτό περιγράφει με έμμετρο τρόπο ένα μέρος της αποστολής των δυο πουλιών. Κάθε παιδί που επισκέπτονται έχει να μας διηγηθεί κάτι μοναδικό… ενώ τα πουλιά τραγουδούν συνέχεια στους ανθρώπους “η διάχυτη αγάπη, η αληθινή, έχει έναν τρόπο μαγικό να απομακρύνει καθετί κακό! Ο πόνος απαλύνεται, όταν η καρδιά μας λύνεται!” Το βιβλίο αυτό, με την αξία της αγάπης και της αλληλοβοήθειας να δίνουν λάμψη στις σελίδες του, έρχεται να εμπνεύσει μικρούς, να αφυπνίσει μεγάλους και να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας…

Σχόλια