Ο χορός του θανάτου - Βίκυ Βέλβετ


 Καλημέρα βιβλιοφιλοι μου ! Σήμερα έρχομαι να σας μιλήσω για το βιβλίο της συγγραφέως Βίκυς Βέλβετ " Ο χορός του θανάτου " από τις εκδόσεις Υδροπλάνο . Είναι ένα βιβλίο που όταν το έπιασα στα χέρια μου λόγω του όγκου του , το φοβήθηκα και εν τέλει αποδείχτηκε πόσο άδικο είχα. 

Ειναι ένα βιβλίο μυστηρίου , ένα ενδιαφέρον θρίλερ που το διάβασα σε τρεις ημέρες. Ξεκινώντας το έλεγα ότι είναι ένα ευχάριστο και ενδιαφέρον βιβλίο που απλά θα διαβάσω λίγες σελίδες σήμερα, λίγες αύριο και καταλαβαίνετε το σκεπτικό μου . Διάβασα 200 σελίδες σε 1 ώρα ! 

Αυτό που με ξάφνιασε πολύ ευχάριστα με το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ο τρόπος που γράφεται. Η γραφή του είναι τόσο απλή και συνάμα μπερδεμένη  (στην αρχή!) Και ταυτόχρονα τόσο διαλογική καθώς είναι σαν να σου δίνει πάτημα να αντιδράσεις με αυτά που γράφει και να μαλώσεις με την ηρωίδα . Στη συνέχεια όμως καταλαβαίνεις ότι διαβάζεις το ημερολόγιο ενός μικρού κοριτσιού που η καταστάσεις και ο καιρός το ωρίμασαν και το εξέλιξαν και μαζί με τον χαρακτήρα της ηρωίδας ωριμάζει και η γραφή της !

Η γραφή του είναι τόσο απλή που νομίζεις ότι διαβάζεις το μυαλό της ηρωίδας , βλέπεις τις σκέψεις της , τα συναισθήματα της και την ωρίμανση της . Έχουμε μια ηρωίδα η οποία είναι η μικρότερη της οικογένειας ανάμεσα σε ένα ανδροκρατούμενο σπιτικό όπως καταλαβαίνετε και ο τρόπος που σκέφτεται και δρα είναι ανάλογος της ηλικίας της και του τρόπου που μεγάλωσε . Όμως καθώς εξελίσσεται η ιστορία η ηρωίδα ωριμάζει! Αρκετές φορές ταυτίστηκα με τον τρόπο της Ελβίρας , με τον τρόπο που αντιδρά , με τον τρόπο που σκέφτεται. Είναι ένα αγρίμι συνάμα και ένα σκιουράκι ! 


Μου άρεσε πολύ σαν βιβλίο γιατί ενώ νομίζεις ότι είναι απλά ένα ενδιαφέρον βιβλίο , σου βγάζει τόσα συναισθήματα , ταυτίζεσαι με τους ήρωες , αντιδράς στα λάθη και τα πάθη τους αλλά ταυτόχρονα έχεις και μεγάλη αγωνία για το τι γίνεται παρακάτω! Καθώς και ένα από τα πολύ σημαντικά για μένα στοιχεία ενός επιτυχημένου βιβλίου , ενώ νομίζεις ότι έχεις βρει τη λύση , ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και έχουν βρει τη θέση τους η συγγραφέας ταράζει τα νερά και αλλάζει τα πράγματα ξανά !  Έχει αγωνία , έχει σασπένς και μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία! 

Η συγγραφέας είναι μια νέα συγγραφέας που έχει πολλά να δώσει και φαίνεται! 

Το μόνο που με κούρασε σε κάποια σημεία και αυτό επειδή δεν είμαι λάτρης της εκτενούς ανάλυσης είναι σε οι περιγραφές. Θα ήθελα να ήταν λίγο λιγότερες αλλά για κανένα λόγο δεν με εμπόδισε αυτό από το να το απολαύσω ! 

Από μένα 4.5/5 ⭐⭐⭐⭐✨

Περίληψη : 

Ισπανία, τέλη του Μεσαίωνα. Ο χορός του θανάτου, ένας χορός που στόχο έχει την εξοικείωση των ανθρώπων με την ιδέα του θανάτου, χορεύεται ως μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων για την ημέρα της Χάρτας των Προνομίων. Μόνο που κανείς δεν φαντάζεται ότι ο χορός, αντί να γίνει μέρος μιας συμβολικής παράστασης, σηματοδοτεί έναν ολόκληρο κύκλο τελετουργικών δολοφονιών. Η Ελβίρα, μια νεαρή γυναίκα του χωριού, αρχίζει σταδιακά να αντιλαμβάνεται πως ο θάνατος στήνει τον χορό του γύρω από το δικό της όνομα, ενώ μια σειρά από απειλητικές επιστολές φέρνουν στην επιφάνεια αίμα, απώλειες και τρομαχτικά μυστικά που το ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί να αντέξει... Μια γέννηση που ανατρέπει τις ισορροπίες.


Ένας χορός που δεν είναι εξορκισμός αλλά ξόρκι κακού... Κλάμα μωρού και γέλιο σκοτεινών θεών. Θα μπορέσει η Ελβίρα να σπάσει τον κύκλο του αίματος;

Σχόλια