Μαίανδρος - Το βουνό των Κενταύρων και Ηρακλής - Το βουνό των Κενταύρων

 


Καλημέρα βιβλιοφιλοι μου , σήμερα θα σας μιλήσω για δύο βιβλία. Είναι τα βιβλία του συγγραφέα Σοφιανίδη Πέτρου από τις εκδόσεις Φυλάτος. 

Επιλέγω να σας μιλήσω και για τα δύο μαζί καθώς το δεύτερο βιβλίο "Ηρακλής - Το βουνό των Κενταύρων " αποτελεί την συνέχεια του πρώτου βιβλίου  "Μαίανδρος- Το βουνό των Κενταύρων " . 

Μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει που βασίζονται στη μυθολογία . Ξεκινώντας το πρώτο βιβλίο ένιωσα σαν να άνοιξα ένα βιβλίο και μαγικά μεταφέρθηκα στην αρχαία Ελλάδα , στους πρόποδες του Πηλίου . Δεν είναι απλά ένα βιβλίο που υπάρχουν αναφορές στην αρχαία Ελλάδα , είναι ένα βιβλίο που έχει υπόθεση , έχει αγωνία , έχει σασπένς , έχει πλοκή και η ιστορία εξελίσσεται στην πανέμορφη αρχαία Ελλάδα με την επίβλεψη και συμμετοχή  των θεών ! 

Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί απλή γλώσσα , οι περιγραφές τους είναι αυτές που το κάνουν μοναδικό , μεταφέρεσαι μαγικά εκεί σε μια γωνιά και παρακολουθείς ! 


Τελειώνοντας το πρώτο βιβλίο ανυπομονούσα να ξεκινήσω το δεύτερο βιβλίο! Ξεκινώντας το δεύτερο βιβλίο " Ηρακλής - Το βουνό των Κενταύρων " δεν κουράστηκα , δεν βαρέθηκα λεπτό , απλά << πήδηξα >> στο επόμενο στάδιο , στην επόμενη "σκηνή του έργου" . Τα βιβλία είναι μια αλυσίδα το πρώτο δένει με το δεύτερο και τα δύο μαζί εμφανίζουν την ιστορία , ξετυλίγουν το κουβάρι της ιστορίας . Η αγωνία συνεχίζεται ! 

Οι ήρωες της ιστορίας , οι θνητοί  παρουσιάζονται με τέτοια εσωτερική δύναμη που πολλές φορές ξεπερνούν και τους θεούς! Αυτό είναι που μου άρεσε περισσότερο ! Καθώς δεν υπονόμευσε την δύναμη της ανθρώπινης υπόστασης για να τονίσει την υπερφυσική . 

Τέλος αυτό που μου άρεσε και στα δύο βιβλία είναι ότι είχαν και εικονογράφηση , γεγονός που έκανε ακόμα πιο εύκολο στην φαντασία σου να "δεις" την ιστορία μπροστά στα μάτια σου ! 

Ανυπομονώ για το τρίτο βιβλίο!! 

Απο μένα : 

5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Περίληψη  "Μαίανδρος - Το βουνό των Κενταύρων" :

Ένας γάμος ενώνει δύο βασίλεια, όμως πολύ σύντομα η χαρά της γιορτής θα μετατραπεί σε βαριά θλίψη.Όταν ο βασιλιάς Ιξίωνας παραβιάζει τον νόμο του Ξένιου Διός και σκοτώνει τον πεθερό του, τότε από κυρίαρχος γίνεται κυνηγημένος. Ο μεγαλόψυχος Δίας επιλέγει να τον βοηθήσει, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι η ματαιοδοξία του δεν έσβησε ποτέ.Πώς ένας κοινός θνητός μπορεί να τα βάλει με τους θεούς; Πού μπορεί να τον οδηγήσει η αλαζονεία του; Ο Μαίανδρος είναι το μόνο όπλο που μπορεί να αποδυναμώσει τους θεούς και ο Ιξίωνας θα κάνει τα πάντα για να τον αποκτήσει.Αποπλανώντας δύο θεούς και παίρνοντας με το μέρος του τον Κένταυρο Νέσσο, που βρίσκεται στο Πήλιο με τον στρατό του, ο Ιξίωνας φαίνεται να γίνεται μία σοβαρή απειλή για όλους.Μπροστά στην απόλυτη καταστροφή, θεοί και θνητοί ενώνονται για να αντιμετωπίσουν Κενταύρους και νεκρούς.Γεμάτο μάχες και ανατροπές, το πρώτο μέρος μιας τριλογίας μάς μεταφέρει σε μία αρχαία Ελλάδα που, μέχρι τώρα, μάς ήταν άγνωστη…

Περίληψη "Ηρακλής - Το βουνό των Κενταύρων" :

Ο κόσμος είναι υπό απειλή. Η Σκοτεινή Τριάδα, έχοντας στην κατοχή της τον Μαίανδρο και πλαισιωμένη από τον Νέσσο και τους Κενταύρους, επιδιώκει να κυριαρχήσει και να υποδουλώσει όλους τους ανθρώπους. Οι σύμμαχοι των Βασιλείων της Ελλάδας, όντας πρώτη φορά ενωμένοι, προσπαθούν μαζί να βρουν τρόπο να σταματήσουν την ορμώμενη καταστροφή. Έχοντας χάσει ήδη από το πλευρό τους, τους ισχυρούς Θεούς του Ολύμπου, όλα μοιάζουν να είναι μάταια και αναποτελεσματικά. Τότε, μέσα στην απόλυτη ταραχή και αναρχία, εμφανίζεται ο παντοδύναμος Ηρακλής, φέρνοντας ξανά την ελπίδα στους υπερασπιστές της ελευθερίας. Θα καταφέρει ο ημίθεος να βοηθήσει τους συμμάχους ή μήπως είναι ήδη πολύ αργά; Μήπως το σκοτάδι έχει ήδη κυριαρχήσει; Ή μήπως μια ελάχιστη ακτίνα φωτός είναι αρκετή για να το διαλύσει; Οι ήρωές μας έρχονται αντιμέτωποι με τις πιο δύσκολες και αντίξοες καταστάσεις. Πρέπει να δώσουν την ύστατη μάχη για την ελευθερία. Θα τα καταφέρουν; Ο πόλεμος συνεχίζεται. Η μάχη μαίνεται. Η συνέχεια της τριλογίας είναι εδώ για να σας καθηλώσει. Είστε έτοιμοι για τη μάχη;


Σχόλια