Ανήσυχα Άκρα - Νίκος Παναγιωτόπουλος


Καλησπέρα βιβλιοφιλοι μου , σήμερα θα σας μιλήσω για το βιβλίο του συγγραφέα Νίκου Παναγιωτόπουλου "Ανήσυχα Άκρα" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο .

Είναι ένα βιβλίο με δέκα ιστορίες που εξερευνούν σκοτεινές πτυχές του ερωτικού πάθους. Ο συγγραφέας θελει να δείξει ότι μην πιστεύετε τίποτα από όσα φαινομενικά είναι αλήθεια! Ο συγγραφέας με μεγάλη μαεστρία φτιάχνει ένα παζλ μέσω των αντιθέσεων το αληθινό , το ψεύτικο , τα φανταστικά αλλά και τα  αληθινά.

Με γοήτευσε πολύ ο τρόπος που γράφει ο συγγραφέας. Μιλάμε για κείμενα τα οποία νομίζω φανερώνουν όλη την λογοτεχνική του σκέψη . Ο συγγραφέας είναι προσεκτικός και παρατηρητικός , αλλάζει σκηνές και πρόσωπα στην σωστή στιγμή , τοποθετεί τους ήρωες του εκεί ακριβώς που πρέπει ενώ φαινομενικά οι ιστορίες είναι "σκόρπιες " στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι , το κάθε παζλ , η κάθε ιστορία έχει τη σωστή θέση ! 

Οι αφηγήσεις , οι περιγραφές του συγγραφέα είναι τόσες ώστε να σε κάνουν όχι απλώς έναν αναγνώστη αλλά έναν θεατή , έναν θεατή με την σωστή οπτική .


Μέσα σε όλα αυτά που θέλει να σου πει ο συγγραφέας δεν ξεχνά να δώσει μια προσωπική νότα και μια εύθυμη χροιά σε ένα βιβλίο που τα συναισθήματα είναι άπλετα , είναι πολλά χωρίς περιορισμούς και χωρίς τσιγκουνιά. 

Από μένα 4/5 ⭐⭐⭐⭐ 

Διαβάστε το ! Είναι διαφορετικό και συνάμα τόσο ενδιαφέρον!

Περίληψη : 

Τι σχέση μπορεί να έχει η φθορά της ερωτικής σχέσης με τα διαστημικά ταξίδια, ο χωρισμός με τα τσιγάρα και τις παροιμίες, το Εκκρεμές του Φουκό με την ερωτική έλξη, οι ταινίες πορνό με την επιμέλεια κειμένων και τη ζήλια, το σκάκι με τη νεκρωμένη λίμπιντο και οι πισίνες στις βίλες των νοτίων προαστίων με τα ερωτικά απωθημένα;

Πώς μπορεί να συνδέεται το μπέιζμπολ με την αρρώστια και την ερωτική επιθυμία και ο Τσέχοφ με την ελληνική επαρχία και τη νευροχειρουργική;

Γιατί οι γριές ταΐζουν αδέσποτες γάτες και... τι είναι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί όταν τα Ανήσυχα Άκρα σου σε κρατάνε ξάγρυπνη και συλλάβεις επ' αυτοφώρω τον διαρρήκτη που μπουκάρει στο σπίτι σου νυχτιάτικα ;

Σχόλια