Άγριο θυμάρι - Ρόζαμουντ Πιλτσερ

 


Καλημέρα βιβλιοφιλοι μου . Σήμερα θα σας μιλήσω για την πρώτη μου επαφή με τη συγγραφέα Ρόζαμουντ Πιλτσερ . Διάβασα το βιβλίο της "Άγριο θυμάρι "από τις εκδόσεις Ψυχογιός . 

Είναι ένα βιβλίο με δυνατά συναισθήματα , που μιλάει για την αγάπη , τις σχέσεις , τον έρωτα , τα παιδιά και πιο βασικό το γεγονός ότι ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσει την πόρτα ο φτερωτός θεός . 

Ο τρόπος που γράφει σου δίνει την δυνατότητα της εσωτερικής ματιάς στα γεγονότα , περιγράφει και βγάζει τόσα συναισθήματα . Η γλώσσα του κειμένου είναι απλή , με πολλές περιγραφές και πληθώρα εικόνων ώστε να ζωντανέψει μπροστά στα μάτια σου μια πανέμορφη χώρα, η Σκοτία . 


Για πολλούς πιστεύω ότι οι γυναίκες του βιβλίου θα φανούν αδύναμες αλλά πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι το βιβλίο έχει γραφτεί εδώ και αρκετά χρόνια γεγονός που μιλάμε για διαφορετικές συνθήκες κατά τη συγγραφή του. 

Ένα ευχάριστο, ρομαντικό και χαλαρωτικό βιβλίο.

Από μένα 4/5 ⭐⭐⭐⭐

Περίληψη : 

Ο Όλιβερ Ντομπς ήταν πρώτα θεατρικός συγγραφέας και μετά άνθρωπος. Γι’ αυτόν οι άλλοι δεν ήταν παρά εργαλεία για να κάνει τη δουλειά του και να πετυχαίνει τους στόχους του. Παρόλο που είχε ραγίσει την καρδιά της Βικτόρια Μπράντσο, όταν εμφανίστηκε στο κατώφλι της με τον δίχρονο γιο του αγκαλιά, εκείνη δεν μπόρεσε να του κλείσει την πόρτα και να τον διώξει. Τώρα οι τρεις τους ξεκινούν για μια ανοιξιάτικη εκδρομή σ’ ένα κάστρο στη Σκοτία. Εκεί η Βικτόρια θα συναντήσει τον ιδιοκτήτη και θα συνειδητοποιήσει ότι τα κοιμισμένα συναισθήματά της θα ξυπνήσουν και πάλι.

Από τη ρομαντική πένα της Ρόζαμουντ Πίλτσερ μια ιστορία για μια γυναίκα που μαθαίνει να συγχωρεί τον πρώην αγαπημένο της, αλλά και τον εαυτό της, όταν τον συνοδεύει σ’ ένα ταξίδι όπου ανακαλύπτει ότι ο έρωτας είναι πάντα μια πιθανότητα.

Σχόλια