Ανθρώπινα πιόνια - Μιχαήλ Παγώνης

 


Καλησπέρα βιβλιοφιλοι μου, σήμερα θα σας μιλήσω για ένα πολύ ενδιαφέρον και ωραίο βιβλίο . Το βιβλίο του Μιχαήλ Παγώνη "Ανθρώπινα πιόνια" από τις εκδόσεις Πηγή .

Το συγκεκριμένο βιβλίο μου άρεσε γιατί ξεκινάει σαν μια όμορφη, χαλαρή ιστορία δύο νέων που προσπαθούν να ορίσουν τη ζωή τους και να κυνηγήσουν τα όνειρα τους και εξελίσσεται σε ένα πολύ ενδιαφέρον μυστήριο . 

Ο συγγραφέας έχει δομήσει το βιβλίο με τέτοιο τρόπο ώστε δεν καταλαβαίνεις πόσο γρήγορα εξελίσεται η ιστορία . Ξεκινάς να το διαβάσεις και πριν καλά καλά το καταλάβεις έχεις διαβάσει το μισό βιβλίο . Οι περιγραφές είναι όσες χρειάζονται και στα σημεία που χρειάζονται για να σου δώσουν μια καλύτερη οπτική της σκηνής που εξελίσσεται και για να καταλάβεις καλύτερα τους ήρωες του βιβλίου . 


Επιπρόσθετα, το στοιχείο της έκπληξης είναι που κάνει το βιβλίο ακόμα πιο ενδιαφέρον . Με τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα νομίζεις πως έχεις στο μυαλό σου τι θα γίνει πάρα κάτω αλλά ο συγγραφέας έχει αλλά σχέδια! 

Ακόμα , διαβάζοντας το βλέπεις και νιώθεις ότι και οι ήρωες . Ο αγώνας, " οι δαίμονες " , η αγωνία , η προσπάθεια ,ο έρωτας , η φιλία , η αποφασιστικότητα , ο φόβος , η αγάπη και η αλήθεια είναι κομμάτια αυτού του βιβλίου . 

Ένα όμορφο ανάγνωσμα που εξελίσσεται σε ένα περίεργο κυνηγητό και το παράδοξο είναι ότι όλο αυτό φαίνεται τόσο αληθινό σαν να έχεις μια κρυφή κάμερα στη ζωή δύο νέων και παρακολουθείς τις ζωές τους . Τις αγωνίες τους , τα πάθη τους , τα βιώματα τους , τον αγώνα που κάνουν στην ζωή τούς . Όλα όσα έκαναν , όλα όσα πέτυχαν ήταν δικά τους κατορθώματα , ήταν δικές τους επιλογές ή μήπως κάποιος άλλος κούνησε τα πιόνια; 

Οι περιγραφές , οι εικόνες και οι διάλογοι του βιβλίου το καθιστούν ιδανικό για ένα ενδιαφέρον ταξίδι στο άγνωστο ! 

Από μένα 4/5 ⭐⭐⭐⭐

 Αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία!

Το μόνο που μου έλειψε λίγο ήταν ότι θα ήθελα να δω λίγο περισσότερο την εξέλιξη των ηρώων.

Περίληψη : 

 Η ζωή είναι μπέρδεμα. Το ίδιο και ο έρωτας. Το κακό είναι πως το ένα περιπλέκεται με το άλλο και γίνονται χάος. Αλλά ο Ερμής και η Αριάνα είναι πρόθυμοι να το πολεμήσουν.


Ο νεαρός Ερμής, επίδοξος συγγραφέας, κυνηγάει τα όνειρά του, ενώ πολεμάει μοχθηρούς δαίμονες στο κεφάλι του. Η Αριάνα, σίγουρη για τη πορεία που θέλει να ακολουθήσει, προσπαθεί να πιάσει δουλειά στην εταιρεία του μεγάλου επιχειρηματία και πατέρα της. Ο καθένας τους χαράζει το δικό του μονοπάτι στον πλανήτη, αλλά υπάρχουν και αυτοί που δεν σκοπεύουν να τους αφήσουν να φτάσουν στο τέλος του μονοπατιού. Ανώνυμα μηνύματα, εφιάλτες από το παρελθόν και οι χειρότερες εμπειρίες τους τούς κυνηγούν. Είναι έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουν; Θα βρουν κάποιον συνεπιβάτη να τους αγαπήσει στο ταξίδι σε αυτόν τον σκληρό κόσμο;

Σχόλια