Η καρδιά των καρτών

 


Καλημέρα βιβλιοφιλοι μου 

Σήμερα , θα σας μιλήσω για ένα βιβλίο διαφορετικό από τα άλλα . Είναι ένα βιβλίο , μία συνεργασία 25 ατόμων που βασίστηκε στις κάρτες μαντείας Ταρώ. 

Κάθε κεφάλαιο αφορά μια κάρτα Ταρώ. Κάθε ιστορία αφορά την σκοτεινή , σκληρή επιθετική πλευρά των ανθρώπων όταν έχουν στα χέρια τους  εξουσία .  Δείχνει τη συνέπεια των πράξεών μας  είτε είναι μικρές είτε είναι μεγάλες έχουν ένα αντίκτυπο , είναι στο χέρι μας να έχουν οι πράξεις μας θετικό αντίκτυπο και όχι αρνητικό. 

Κάθε κεφάλαιο ξεκινάει με μια κάρτα Ταρώ , μία κάρτα που δένει την ιστορία που ακολουθεί . 

  Πιστεύω ότι κάθε κείμενο αποσκοπεί στην παρουσίαση του κακού , δεν είναι όλοι οι άνθρωποι που έχουν εξουσία σκοτεινοί και επιθετικοί απλά τα συγκεκριμένα κείμενα αποσκοπούν να παρουσιάσουν αυτή τη πλευρά ώστε να γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν γι'αυτό άλλωστε υπάρχει και μια έξτρα κάρτα / κείμενο στο βιβλίο , η κάρτα / κεφάλαιο της Ελπίδας. Που δείχνει οτι μέσα στο σκοτάδι υπάρχει ελπίδα , υπάρχει φως . Υπάρχει ελπίδα κάτι να αλλάξει!

Μέσα από τα κείμενα παρουσιάζονται πολλές πλευρές μιας κοινωνίας και πολλά θέματα προς σκέψη.  Ένα αγαπημένο μου κομμάτι είναι το κεφάλαιο που παρουσιάζει την δύναμη της γυναίκας .

Επίσης σε κάποια σημεία μου άρεσε καθώς μου θύμισε την αλληγορία του σπηλαίου του Πλάτωνα. Για τον άνθρωπο εκείνο που ενώ γνωρίζει , έχει δύναμη , έχει εξουσία δεν αλλάζει , δεν προσπαθεί να διορθώσει την κοινωνία και τον κόσμο γύρω του απλά τον προσπερνάει , δεν τον βλέπει στ αλήθεια.

Η γραφή του δεν είναι εύκολη , πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος όταν το διαβάζεις για να καταλάβεις αυτά που έχουν να που οι συγγραφείς. Αξίζει όμως να του δοθεί μια ευκαιρία γιατί πιστεύω ότι ο καθένας από αυτούς έχει κάτι να πει . 

Από μένα 4/5 ⭐⭐⭐⭐

Αυτό που με κούρασε σε κάποια σημεία ήταν το ποσό περιεκτικά ήταν κάποια κεφάλαια και δεν γίνονταν εύκολο να κατανοήσεις τι ήθελε να πει ο συγγραφέας . Θα ήθελα να ήταν πιο αναλυτικά ανεπτυγμένα . 

Σχόλια