Το χρυσόψαρο του κυρίου Αλτσχάιμερ - Μαρία Σβολιαντοπούλου


 Καλημέρα βιβλιοφιλοι μου , καλή Παρασκευή εύχομαι σε όλους . Σήμερα θα σας μιλήσω για το παιδικό βιβλίο της συγγραφέως Μαρίας Σβολιαντοπούλου από τις εκδόσεις Φυλάτος . Ένα πραγματικά υπέροχο βιβλίο για μικρούς και μεγάλους . 

Το ξεχώρισα από την πρώτη στιγμή που το ξεκίνησα για πολλούς λόγους . Ένας από αυτούς είναι ότι το συγκεκριμένο βιβλίο δεν έχει μόνο στόχο να ψυχαγωγεί αλλά και να διδάξει! Διδάσκει την αγάπη , την αγάπη που πρέπει να δείχνουμε στους ανθρώπους γύρω μας γιατί στις δύσκολες στιγμές που περνάμε οι άνθρωποι φοβούνται , ξεχνούν πως να αγαπούν ή δεν ξέρουν πώς να το δείξουν . Ακόμα το πιο σημαντικό απ'όλα το βιβλίο διδάσκει την αγάπη προς τον εαυτό μας . 

Ένα ακόμα γεγονός που κάνει αυτό το βιβλίο ξεχωριστό είναι η προσοχή που δίνει η συγγραφέας στο να εξηγήσει αναλυτικά αλλά με απλά λόγια , κατανοητά για το παιδί τι είναι η συγκεκριμένη νόσος και να μην στεναχωριέται αν κάποιος στην οικογένεια πάσχει από Αλτσχάιμερ . Προσωποποιεί τη νόσο και έτσι δεν την κάνει απειλητική προς το παιδί , ίσα ίσα γίνεται πιο εύκολη η κατανόηση και αποφεύγετε η περίπτωση φόβου και άγχους, φόβου και άγχους για το άγνωστο και απειλητικό για κάποιο δικό του άνθρωπο.

Φαίνεται από κάθε σελίδα του βιβλίου ότι σκοπός της συγγραφέως είναι να δώσει στα παιδιά να καταλάβουν τα γεγονότα και τις καταστάσεις που μπορεί να συμβαίνουν μέσα σε μια οικογένεια όπου κάποιο μέλος της μπορεί να νοσεί , με μεγάλη προσοχή και ευαισθησία στην παιδική ψυχή . 


Τα συναισθήματα που μπορεί να ξυπνήσει το συγκεκριμένο βιβλίο είναι απίστευτα , ειδικότερα αν υπάρχουν εμπειρίες πάνω στο θέμα . Είναι ένα βιβλίο που ευαισθητοποιεί και καθησυχάζει . Η συγγραφέας κάνει και κάτι άλλο πολύ σημαντικό , δίνει στον αναγνώστη να καταλάβει ,ο οποίος μπορεί να έχει, όπως είπα και πριν ,δικό του άτομο με Αλτσχάιμερ ότι δεν πειράζει και αν κάποιες φορές κουράζεται είναι ανθρώπινο , τονίζει την ανθρώπινη υπόσταση που είναι τόσο απαραίτητο γιατί πολλές φορές οι τύψεις που νιώθουν οι άνθρωποι τους κάνουν κακό. 

Για όλους αυτούς τους λόγους , για το γεγονός ότι είναι ένα πολύ όμορφο βιβλίο για τους μικρούς μας φίλους αλλά και για εμάς τους μεγαλύτερους σας συστήνω ανεπιφύλακτα να ακολουθήσετε τον μικρό Παύλο στο ταξίδι του ! 

Από μένα 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ 

Περίληψη :

"Θα της πάρω το καλύτερο δώρο! Δεν θα το ξεχάσει ποτέ!". Είμαι ο Παύλος και η γιαγιά μου έχει γενέθλια σήμερα αλλά δεν τα θυμάται. Γι’ αυτό και εγώ θα κάνω ότι μπορώ για να της φέρω τις μνήμες της πίσω. Πώς θα το κάνω όμως αυτό; Ναι, ναι ξέρω! Θα πάω στον κύριο Αλτσχάιμερ και θα του ζητήσω να μου δώσει τις μνήμες της γιαγιάς. Σε αυτό, θα με βοηθήσουν και οι φίλοι μου που γνώρισα καθώς έψαχνα το σπίτι του. Μακάρι να τα καταφέρω! Και το ταξίδι ξεκινά... Για τους μικρούς που δεν θα σταματήσουν να είναι δίπλα στους μεγάλους και να τους θυμίζουν ποιοι είναι και τι αξίζουν!!! Για μικρά και μεγάλα παιδιά... 

Σχόλια