Ένα παιδί εκδικείται - Δήμητρα Ιωάννα Προίσκου

 


Καλημέρα βιβλιοφιλοι μου! Σήμερα θα σας μιλήσω για το βιβλίο " Ένα παιδί εκδικείται " της  συγγραφέως Δήμητρας Ιωάννα Προίσκου από τις εκδόσεις Υδροπλάνο .  

Ένα αστυνομικό διαμαντάκι! Από την πρώτη σελίδα , σου κρατάει το ενδιαφέρον , θέλεις να διαβάσεις παρακάτω , να το απολαύσεις και να ανατριχιάσεις με την πλοκή του . Η συγγραφέας θεωρώ έχει ένα φοβερό ταλέντο να ζωγραφίζει χαρακτήρες και ανθρώπινες ψυχές ! 

Η ιστορία είναι καλογραμμένη , δεν κουράζει , έχει όσες  περιγραφές χρειάζονται για να σε κάνει να νιώσεις ότι παρακολουθείς ταινία , ότι είσαι εκεί βήμα βήμα και βλέπεις να ξετυλίγεται η ιστορία μπροστά στα μάτια σου . 


Είναι φοβερό το ποσό εύστοχα , καλογραμμένα είναι η εις βάθος απεικόνιση της ψυχικής κατάστασης των ηρώων. Είναι σαν να ακούς τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους , την ανάγκη και τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους .

Πονάς, έχεις αγωνία , κρατάς την αναπνοή σου  , ανατριχιάζεις και φοβάσαι ! Φοβάσαι γιατί δυστυχώς μέσα από το βιβλίο φαίνεται η σκληρή φύση του ανθρώπου , ότι μια διαταραγμένη ψυχή μπορεί να κάνει πολύ κακό.  Πονάς με τον πόνο των ηρώων , σε κρατάει συνεχώς σε εγρήγορση , σε αγωνία και ακολουθείς το μυστήριο . 

Η συγγραφέας πέρα από την συγγραφή ενός αστυνομικού μυθιστορήματος θίγει διαφορά θέματα όπως είναι η έννοια της εκδίκησης και τι  μπορεί να κάνει στον άνθρωπο η ανάγκη για εκδίκηση . Όχι μόνο σωματικά όπως είναι να βλάψει και τον ίδιο του τον εαυτό αλλά κατά κύριο λόγο στην ψυχή του . Η έννοια του κακού , του προσωπείου και της εκδίκησης παίζουν βασικό κομμάτι στο βιβλίο! 

Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ όχι μόνο λόγω του μυστηρίου και της αγωνίας αλλά επειδή είχε αυτή τη ψυχολογική - φιλοσοφική χροιά! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σε κάνει να ανατριχιάσεις , να σκεφτείς και να αναρωτηθείς . 

Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!! 

Από μένα 4.8 ⭐⭐⭐⭐✨✨✨

γιατί θα ήθελα να είναι λίγο πιο μεγάλο σε έκταση για να κατανοήσουμε καλύτερα τους ήρωες.

Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:  

Κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να ζήσει μία τέτοια εμπειρία. Η προσωπικότητα του ανθρώπου διαμορφώνεται στην παιδική ηλικία. Ό,τι «ζημιά» γίνει τότε, χρειάζονται πολλοί «μαστόροι» για να τη φτιάξουν ή και κανένας… Ο μόνος «μάστορας» που θα μπορούσε να τη φτιάξει είναι εκείνος που θα εξαφάνιζε τη μνήμη. Με άλλα λόγια, να μη συνέβαινε ποτέ… Μια αθώα παιδική φάρσα συνδέεται με ένα τραγικό γεγονός και γίνεται η αιτία ένα παιδί να χάσει για πάντα την αθωότητά του. Όταν η ζωή δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στο χαμογελο, η ανθρώπινη, σκοτεινή πλευρά θα κάνει και πάλι την εμφάνισή της για να ταράξει ζωές και συνειδήσεις… Τι, κρύβεται στην ψυχή ενός ανθρώπου όταν η πόρτα κλείσει και το σκοτάδι πέσει πάνω της; Επουλώνονται οι πληγές ή συνεχίζουν να καίνε σαν πυρωμένο σίδερο; Ποιος μπορεί να τα βάλει με το Κακό και να νικήσει…

Σχόλια