Το Μυστικό - Μαργαρίτα Τσεντελιέρου


 Καλημέρα καλημέρα βιβλιοφιλοι μου ! Το σημερινό βιβλίο που θα σας μιλήσω είναι το βιβλίο "Το Μυστικό" της Μαργαρίτας Τσεντελιέρου από τις εκδόσεις Memento .

Το βιβλίο ήταν το πρώτο μου αναγνωστικό ταξίδι για την νέα χρονιά και δεν με απογοήτευσε λεπτό. Το τελείωσα μέσα σε ένα τρίωρο. 

Οι ήρωες του βιβλίου είναι μπλεγμένοι σ ένα απίστευτο γαϊτανάκι τύχης. Τίποτα δεν είναι τυχαίο ! Όλοι και όλα παίζουν ρόλο ! 

Οικογένειες με μυστικά , άνθρωποι οι οποίοι βάζουν πάνω από την οικογένεια τους τα πρέπει και το τί θα πει η κοινωνία . Άνθρωποι που έκαναν το λάθος και είπαν ψέματα μετά το πρώτο ψέμα έφερε το επόμενο ψέμα και τέλος ένα τεράστιο βουνό από ψέματα απειλεί να καταρρεύσει από στιγμή σε στιγμή! 

Αγωνία , αγάπη , πόνος , θλίψη , οργή ,κατανόηση  ήταν λίγα από αυτά που αισθάνθηκα διαβάζοντας το ! Η συγγραφέας δεν πλατειάζει , η γλώσσα είναι απλή κατανοητή , οι περιγραφές είναι τόσες όσες χρειάζονται για να σε βάλουν στο κλίμα , για να νιώσεις την αγωνία των ηρώων και να αισθανθείς αυτή τη γλυκιά ταχυκαρδία της έντονης αγωνίας! 


Η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια ! Άνθρωποι , μυστικά , καταστάσεις , ψέματα όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα το μόνο που είναι σίγουρο ότι η αλήθεια βγαίνει πάντα στο φώς!

Προσωπικά μου άρεσε πάρα πάρα πολύ! Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Περίληψη από το οπισθόφυλλο

Ένα μυστικό… Μ’ αυτό το μυστικό κρατά στα χέρια του τη ζωή του παιδιού του. Πόσο αδιανόητα βαρύ φορτίο είναι αυτό για έναν πατέρα; Πόση ώρα θέλει να γίνει το κακό; Μια καταραμένη στιγμή κι ένα μυστικό ορίζει μια ολόκληρη ζωή!


Ή μήπως όχι;

Μήπως δεν είναι μία η στιγμή;

Μήπως δεν είναι ένα το μυστικό;

Πώς ξεκίνησαν όλα; Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται τελικά…

Υπάρχουν άνθρωποι που οι δρόμοι τους δεν θα έπρεπε ποτέ να διασταυρωθούν. Μα η ζωή παίζει αλλόκοτα παιχνίδια και πλέκει τις μοίρες τους…

Ολόκληρη η ζωή τους ακροβατεί πια σε μια λεπίδα κοφτερή. Μια ζωή χτισμένη επάνω σε όρκους και μυστικά…

«Μα κάθε νύχτα που έρχεται εφιάλτης σε κυκλώνει.

Ποτέ σου δεν κατάλαβες πως μάταια παλεύεις.

Την ώρα αυτή την ύστατη το φως σε ξεγυμνώνει,

προδίδει ό,τι έθαβες όσο κι αν επιμένεις…

Του μυστικού τις χαρακιές στη σάρκα φανερώνει…»

Σχόλια