Βόρεια προς την Ανατολή - Anne Morrow Lindbergh


 Καλημέρα και καλή εβδομάδα βιβλιοφιλοι μου . Σήμερα έρχομαι με ένα πολύ ταξιδιάρικο βιβλίο! Θα σας μιλήσω για το βιβλίο "Βόρεια προς την Ανατολή" της συγγραφέως Anne Morrow Lindbergh από τις εκδόσεις Γιαλός .

Το παράξενο με το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν ότι από την πρώτη κι όλας σελίδα ήταν λες και βρισκόμουν μπροστά στις συζητήσεις των ηρώων του βιβλίου και μέσα στο πιλοτήριο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού! 

Είναι ένα βιβλίο που όπως σας είπα στην αρχή είναι ταξιδιάρικο ! Μαζί με το ζευγάρι Λίντμπεργκ ταξιδεύεις σε μέρη ξωτικά , συναντάς στοιχεία του πολιτισμού από διάφορα μέρη του κόσμου . 

Όλα είναι έντονα σ αυτό το βιβλίο , σαν να τα ζεις και εσύ μαζί με το ζευγάρι τη προετοιμασία , το άγχος , το ταξίδι . Συναισθήματα έντονα ! Άγχος, θαυμασμός  , αγωνία και μια δόση χιούμορ ήταν αρκετά  για να με κρατήσουν μέχρι το τέλος . 

Το βιβλίο περιέχει μέσα περιγραφές για τοπία και ανθρώπους με σκοπό να σε κρατήσει εκεί και να σε εντάξει στο κλίμα του ταξιδιού και της εξερεύνησης. Είναι συγκλονιστικό να έρχεσαι σε επαφή με διαφορετικούς ανθρώπους , με άτομα διαφορετικα από σένα , με διαφορετικές γνώμες και αντιλήψεις . 


Πραγματικά είναι απίστευτος ο τρόπος που γράφει η συγγραφέας καθώς σε τραβάει μέσα στη δίνη του ταξιδιού χωρίς καλά καλά να το καταλάβεις. Το βιβλίο γίνεται ένας αγωγός συναισθημάτων και πολλές φορές παρόλο που μπορεί να μην έχεις ζήσει εμπειρίες σαν και αυτή πιάνεις τον εαυτό σου να ταυτίζεται συναισθηματικά με την Άνν.  Μπορεί να μην συναντάς εσύ αυτοπροσώπως τους ανθρώπους αυτούς αλλά μέσα από την γραφή της Ανν βιώνεις και εσύ την συγκίνηση και το δέσιμο της συγγραφέως με τα άτομα αυτά παρά το γεγονός ότι δεν έχουν κοινή γλώσσα αλλά η λαχτάρα της να τους συναντήσει και να τα καταγράψει όσο καλύτερα μπορεί είναι πραγματικά τρομερή. 

Αν θέλετε και εσείς να ταξιδέψετε σας το συστήνω ανεπιφύλακτα! 

Το μόνο μείον που θα βρω είναι σε κάποια σημεία η ανάλυση για τα συστήματα του αεροπλάνου , εκεί μόνο κουράστηκα λιγάκι αλλά δεν με εμπόδισε να απολαύσω το βιβλίο! 

Αγαπημένη μου στιγμή όταν πήγε η Ανν να πάρει παπούτσια για το ταξίδι και ήθελε παπούτσια που να κάνουν για όλα ! Όταν το διαβάσεις θα με καταλάβεις! 

Από μένα 4/5⭐⭐⭐⭐

Περίληψη :

Στις 27 Ιουλίου του 1931 η Anne Morrow Lindbergh παίρνει μέρος σε μία από τις πιο πρωτοποριακές πτήσεις στην ιστορία της αεροπορίας. Απογειώνεται με ένα μαύρο-πορτοκαλί μονοπλάνο, τύπου Lockheed Sirius, για να πετάξει ως συγκυβερνήτης και χειριστής του ασύρματου με τον Charles Lindbergh, από τη Νέα Υόρκη στο Τόκιο, ακολουθώντας τη διαδρομή του Μεγάλου Κύκλου – διαμέσου του Καναδά και κατά μήκος των ακτών της Αρκτικής θάλασσας, ταξιδεύοντας βόρεια προς την Ανατολή.

Σχόλια