Ο χορός της Θεάς - Δήμητρα Ιωάννου

 


Καλημέρα βιβλιοφιλοι μου! Τι κάνετε;; 

Σήμερα θα σας μιλήσω για το βιβλίο της Δήμητρα Ιωάννου " Ο Χορός της Θεάς " από τις εκδόσεις Ψυχογιός! 

Τι να σας πρωτοπώ δεν ξέρω ! Είναι ένα βιβλίο που ανοίγοντας το από την πρώτη κι όλας σελίδα είναι σαν να σε "ρουφάει" στον κόσμο του . 

Αυτό που με τρέλανε με το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ότι σε παρασύρει και είναι σαν να βλέπεις μια ταινία , μία περιπέτεια. 

Η συγγραφέας δημιούργησε δύο υπέροχες ηρωίδες την Ηλέκτρα και την Νίκη . Οι συγκεκριμένες ηρωίδες για μένα εκπροσωπούν και κάποια ιδανικά , κάποια ηθικά στοιχεία , θα έλεγα . Η Ηλέκτρα είναι ένας πολύ δυναμικός χαρακτήρας , που δεν το βάζει κάτω , πέρασε πολλά άλλα με την δύναμη της διεκδικεί όσα της ανήκουν . Η Νίκη το ίδιο ! Η Νίκη είναι η σοφή κουκουβάγια , αυτή που θα κάνει μετρημένες και καλά υπολογισμενες κινήσεις θα μπορούσε κανείς να πει ότι αντιπροσωπεύει επάξια τα χαρακτηριστικά της θεάς της , δεν σας λέω πάρα πάνω διαβάστε το βιβλίο! 


Το μυθιστόρημα αυτό υπόσχεται ένα ταξίδι στην αρχαιότητα , στην όμορφη Ελλάδα και στο μυστήριο!! Ένας σας λέω μετά που το τελείωσα έκατσα και έκανα έρευνα γι αυτά που διάβασα!! 

Το διάβασα σε δύο νύχτες και πραγματικά σας λέω αν δεν είχα δουλειά την πρώτη μέρα θα το είχα διαβάσει σε μια μέρα! 

Συναισθήματα , έρωτες , μυστήριο , δόλος , πόνος , εχθροί και πολλές θεές έρχονται να σε μαγέψουν!

Περίληψη: 

Έπειτα από μια συνταρακτική ανακάλυψη ο καθηγητής αρχαιολογίας Νικηφόρος Έξαρχος δολοφονείται από έναν αόρατο εχθρό που θέλει να σφετεριστεί το πολύτιμο εύρημά του. Συγκλονισμένες αλλά αποφασισμένες ως το μεδούλι οι δύο κόρες του, η Νίκη και η Ηλέκτρα, συμφωνούν να ξεπεράσουν την μεταξύ τους αντιπάθεια και να συνεργαστούν, προκειμένου να μάθουν την αλήθεια για τον θάνατο του πατέρα τους. Σε έναν άνισο αγώνα με τον χρόνο παλεύουν να βρουν το κρυμμένο άγαλμα και να το παραδώσουν στα σωστά χέρια. Σύμμαχοί τους σε αυτό το επικίνδυνο ταξίδι ο αινιγματικός Μάρκος, ο γοητευτικός Τζον και ο τρελός φτερωτός θεός Έρωτας που φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή των τεσσάρων. Κυνηγημένοι από φανατικούς συλλέκτες, αντιμέτωποι με αδίστακτους αρχαιοκάπηλους και έχοντας απέναντί τους τη διαβόητη οργάνωση των Πενήντα Πέντε που φαίνεται να έχει μάτια παντού, προσπαθούν απεγνωσμένα να λύσουν γρίφους για να οδηγηθούν στην αλήθεια που στοίχισε τη ζωή του καθηγητή.


Ένα αρχαιολογικό θρίλερ που κόβει την ανάσα!


Ένα αγωνιώδες κυνηγητό όπου κάθε δευτερόλεπτο είναι πολύτιμο!


Ένας ασφυκτικός κλοιός από θανάσιμους εχθρούς.


Δύο παθιασμένες ιστορίες αγάπης που ανθίζουν μέσα στην καταιγίδα!


Από μένα 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Σχόλια