Κάτω από τα φύλλα της μηλιάς - Harmony Verna

 


Καλησπέρα βιβλιοφιλοι μου ! Τι κάνετε; Σήμερα θα σας μιλήσω για το βιβλίο της Harmony Verna Κάτω από τα φύλλα της μηλιάς από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. 

Είναι ένα βιβλίο που εστιάζει μέσα από την αφήγηση των γεγονότων στις ανθρώπινες σχέσεις και στην ουσια πως εξελίσσονται οι σχέσεις μέσα από τις δυσκολίες και μέσα από ένα ανεξέλεγκτο πάθος . 

Θα σας αφήσω την περίληψη και στην συνέχεια θα σας πω αναλυτικά την γνώμη μου! 

Το 1914 είναι μια δύσκολη χρονιά για τον Άντριου Χόουτον: η οικογένειά του, μαζί με εκατοντάδες άλλες, δυσκολεύεται να επιβιώσει στα ανθρακωρυχεία της Πενσιλβάνια και ο Άντριου μοιάζει καταδικασμένος σε μια ζωή κάτω από τη γη, όπως και ο πατέρας του. Το πεπρωμένο του φαίνεται να αλλάζει όταν η θεία του, Έβελιν Κάιζερ, και ο γερμανικής καταγωγής άντρας της του εξασφαλίζουν μια θέση μαθητευόμενου στους σιδηροδρόμους. Ωστόσο, την πρώτη μέρα στη νέα του δουλειά ο Άντριου τραυματίζεται βαριά σ' ένα τραγικό δυστύχημα και, μαζί με τους Κάιζερ, αφήνουν την πόλη για την επαρχία.

Η ζωή στην επαρχία είναι κάθε άλλο παρά ειδυλλιακή: η γη αργεί να αποφέρει καρπούς και η αγροικία είναι ετοιμόρροπη. Όμως υπάρχει και κάτι όμορφο: η Λίλι Μόρτον, έξυπνη και ετοιμόλογη, αλλά με τις δικές της πληγές και μυστικά. Η σχέση των δύο νέων γίνεται το καταφύγιό τους, αλλά τότε ξεσπάει ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος και οι Κάιζερ, λόγω της γερμανικής τους καταγωγής, γίνονται αμέσως ανεπιθύμητοι...

Η συγγραφέας του best seller "Η κόρη της Αυστραλίας" μας προσφέρει ένα νέο συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα, σκιαγραφώντας το γλαφυρό και συγκινητικό πορτρέτο μιας οικογένειας Γερμανών μεταναστών -με τις κακουχίες, τις κατακτήσεις και τα πάθη της- στην αμερικανική επαρχία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. 

Στο συγκεκριμένο βιβλίο με συνεπήρε η περιγραφή της συγγραφέως για τα γεγονότα καθώς και τα συναισθήματα του κάθε ήρωα τα οποία φαίνονται τόσο εύκολα μέσα από τη γραφή της .

Ο κάθε χαρακτήρας έχει τον δικό του ρόλο και τον εξυπηρετεί με κάθε τρόπο ώστε να έχουμε στα χέρια μας ένα άρτιο αποτέλεσμα! 


Οι περιγραφές δεν είναι πολλές είναι τόσες ώστε να σε εντάξουν στο σκηνικό που εξελίσσεται η ιστορία.  Είναι ένα βιβλίο που πραγματικά δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα ! Οι περιγραφές και η ανάλυση των χαρακτήρων είναι απίστευτες! Ψυχολογικές διακυμάνσεις και μια συνεχή ανατάραξη σε κρατάνε εκεί ! Εκεί να μάθεις , να σκεφτείς , να προβληματιστείς! 

Κράτησα μία φράση από το βιβλίο και θέλω να τη μοιραστώ μαζί σας :

"Ακατέργαστες αναμνήσεις αναμετρήθηκαν με νέες ελπίδες"  

Το συστήνω ανεπιφύλακτα! 

5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Σχόλια