Λιτανεία του χρόνου - Μελανια Δαμιανού


 Καλημέρα βιβλιοφιλοι μου! Σήμερα θα σας μιλήσω για το βιβλίο "Λιτανεία του χρόνου" της Μελανια Δαμιανού από τις εκδόσεις Κίχλη . 

Είναι μια υπέροχη νουβέλα που απαρτίζεται από έντεκα ιστορίες. Έντεκα ιστορίες γεμάτες συναισθήματα , με πόνο και αγωνία . Το βιβλίο είναι γραμμένο σε απλή γλώσσα είναι όμως γεμάτο από εικόνες . Αυτό που μου άρεσε τόσο πολύ από το βιβλίο είναι η γραφή της συγγραφέως . Ένα κείμενο όπου σε κάθε σελίδα του κρύβει ένα παράθυρο για τον κόσμο που αφηγείται η συγγραφέας . 

Είναι ένα βιβλίο όπου πρωταγωνιστής είναι ο χωρόχρονος . Δεν προσδιορίζει ούτε ονόματα , ούτε τον χρόνο ούτε τον τόπο . Πιστεύω ότι ο σκοπός της συγγραφέως είναι να φτιάξει ένα έργο το οποίο να απευθυνθείτε σε όλους , να μην βάλει πλαίσια και περιορισμούς . Δεν είναι ένα έργο το οποίο θα το διαβάσεις μόνο κάποια στιγμή και θα χάσει την αξία του , είναι ένα έργο που η συγγραφέας αποσκοπεί να επικαιροποιηει το έργο της σε κάθε εποχή! 



Οι φοβεροί μονόλογοι που περιέχει το κείμενο είναι τόσο ζωντανοί σαν να διαβάζεις το ημερολόγιο του κάθε ατόμου , σαν να ακούς τη σκέψη τους ! 


Μιλάμε για ένα εξαιρετικό δείγμα γραφής από την συγγραφέα Μελανία Δαμιανού .

Τέλος θα σας αφήσω ένα αυτό που γράφει στο "αυτί" του βιβλίου : 

«Δεν υπάρχει διαφυγή (από τη μνήμη), μόνο μια ατελείωτη επανάληψη επιθυμιών, διαψεύσεων, παθών και φόβων. Και η λιτανεία του χρόνου συνεχίζει την αέναη πορεία της χωρίς αφετηρία, χωρίς προορισμό, αφήνοντας πίσω τις ιστορίες που δείχνουν πως η έρημος είναι η άλλη πλευρά του μαγεμένου καθρέφτη». 

Θεωρώ ότι είναι μια από τις καλύτερες νουβέλες που έχω διαβάσει το τελευταίο διάστημα ! 

Από μένα 4.5/5 ⭐⭐⭐⭐✨

Σχόλια