ΓΟΝΕΊΣ ΣΕ ΚΡΊΣΗ °Η διαχείριση της απώλειας και της αλλαγής - Βασιλική Παππά

 


Καλημέρα βιβλιοφιλοι μου! Καλό Σαββατοκύριακο! Σήμερα έρχομαι να σας μιλήσω για ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς ! Είναι το βιβλίο της Βασιλικής Παππά "Γονείς σε κρίση Η διαχείριση της απώλειας και της αλλαγής " από τις εκδόσεις Οκτώ. 

Είναι ένα βιβλίο που με πολύ απλά λόγια εξηγεί  πως αντιδρούν τα παιδιά και οι έφηβοι σε καταστάσεις μεγάλης αλλαγής όπως είναι η απώλεια , το διαζύγιο και η ανεργία. Μιλάει για τα "συμπτώματα" που μπορεί να παρουσιάσει ένας έφηβος ή ένα παιδί μικρότερης ηλικίας  σ αυτές τις περιπτώσεις κρίσεων . 

Η συγγραφέας αναφέρει αναλυτικά για τις διάφορες φάσεις του πένθους , πως πρέπει να αντιδράσουν οι γονείς όταν δουν τα παιδιά τους να αντιδρούν μ ένα συγκεκριμένο τρόπο και καθώς επίσης ποτέ είναι απαραίτητο να αναζητήσουν τη βοήθεια ενός ειδικού . Μας μιλάει με πολύ απλά και κατανοητά λόγια για τα συναισθήματα των παιδιών αλλά και για τα συναισθήματα των γονιών! Είναι φυσικά δύσκολες στιγμές όπου πρέπει και οι γονείς να προχωρήσουν μπροστά αλλά και να βοηθήσουν τα παιδιά τους με κάθε τρόπο για να προχωρήσουν μπροστά! 


Ένα πολύ σημαντικό βιβλίο για να βοηθήσουμε τα παιδιά να αποδεχτούν , να προχωρήσουν μπροστά και να ξεπεράσουν τις δύσκολες αυτές καταστάσεις! 

Μιλάει για το πώς θα πρέπει να ανακοινωθεί στα παιδιά η είδηση του θανάτου , του διαζυγίου πως θα πρέπει να διαχωριστούν οι γονείς την απώλεια της εργασίας απέναντι στα παιδιά . 

Περίληψη:

Τι συνιστά κρίση για ένα παιδί; Πώς αντιδρούν τα παιδιά στην απώλεια και πώς τη διαχειρίζονται; Πώς και με ποιους τρόπους μπορούμε να τα βοηθήσουμε να τη διαχειριστούν; Ποιοι τρόποι ενδείκνυνται για την αντιμετώπισή της από την πλευρά των ενηλίκων;

Ο όρος κρίση είναι συνυφασμένος με τη δυσχέρεια, τον κίνδυνο, την απότομη μεταβολή, με κάποιο βαθμό δυσκολίας ή -στην καλύτερη περίπτωση- με κάποιο είδος επαναδιαπραγμάτευσης. Η κρίση ανατρέπει τα δεδομένα, αλλάζει και μεταμορφώνει ραγδαία την πραγματικότητα την αποσυντονίζει και την απορρυθμίζει προκαλεί φόβο και αναστάτωση. Άλλοτε η τελική έκβαση αποβαίνει άμεσα θετική και άλλοτε τα θετικά στοιχεία που προκύπτουν αργούν να εμφανιστούν. Κάθε κρίση επιφέρει ένα είδος ανισορροπίας, η οποία βραχυπρόθεσμα προκαλεί στρες, ενώ μακροπρόθεσμα προάγει την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων.

Σε αυτό το βιβλίο η Βασιλική Παππά απευθύνεται στους γονείς που βιώνουν κάποιου είδους κρίση, μετάβαση, αλλαγή ή απώλεια. Ορίζει, εξετάζει και αναλύει κάθε κρίση ξεχωριστά και προσφέρει πρακτικές συμβουλές για την αντιμετώπισή της. Το βιβλίο απευθύνεται σε κάθε γονιό που επιθυμεί να βρει το νόημα κάθε κρίσης και με αυτό να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του, τη σχέση του με το παιδί του, αλλά και την ίδια τη ζωή του. 

Από μένα 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Σχόλια