Ανεμοδαρμένα Ύψη - Έμιλυ Μπροντέ

 


Καλημέρα βιβλιοφιλοι μου ! Τι κάνετε; Σήμερα θα σας μιλήσω για το βιβλίο που έχουμε βάλει σε διαγωνισμό ( ο οποίος λήγει αύριο , προλαβαίνετε να πάρετε μέρος) με τις εκδόσεις Κάκτος , τα Ανεμοδαρμένα Υψη , της Έμιλυ Μπροντέ. Είναι ένα υπέροχο βιβλίο με φοβερές αφηγήσεις , εικόνες που ξεδιπλώνουν μπροστά σου τοπια που δεν έχεις ξανά συναντήσει . Αν το έχετε διαβάσει και εσείς θα έχετε σίγουρα καταλάβει για ποιο λόγο λέμε ότι ανήκει στην κλασική λογοτεχνία. Ένα υπέροχο βιβλίο . Η γραφή της Μπροντέ ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας τους ήρωες , ξυπνάει τόσο έντονα συναισθήματα που από τη μια αν είχες μπροστά σου ένα συγκεκριμένο κακό ( δεν λέω πολλά γι'εκεινους που δεν το έχουν διαβάσει ) θα ήθελες πολύ να χειροδικησεις ! Από την άλλη νομίζω έψαχνα μέσα μου λόγους να τον δικαιολογήσω αλλά εν τέλει θα παραμείνω στην άποψη ότι είναι απλά ΚΑΚΟΣ ( με συγχωρείτε παθιαστηκα λίγο) 

Η γραφή του κειμένου είναι τόσο όμορφα δομημένη που πραγματικά αν είχε ζωή το βιβλίο θα ξεδιπλωνε μπροστά στα μάτια σου , το τοπίο , τα Ανεμοδαρμένα Ύψη! 

Η δύναμη που κρύβουν μέσα τους οι ήρωες από τον πιο μικρό στον πιο κεντρικό ήρωα πιστεύω είναι απίστευτη! Χαρακτήρες τόσο αληθοφανή που νομίζεις ότι είναι ζωντανοί !  


Ένα είναι σίγουρο διαβάζοντας το συγκεκριμένο βιβλίο! Ότι τα συναισθήματα δεν θα λείψουν ! Θυμός , κατανόηση , χάος, έρωτας,  λύπη , αγανάκτηση , πάθος, θαυμασμός και τόσα άλλα ! Για μένα ήταν ένα υπέροχο βιβλίο ! Δεν με κούρασε καθόλου κρατιομουν από τον κάθε χαρακτήρα και ήθελα να προχωρήσω παρακάτω! Λίγο μπερδεύτηκα στην αρχή με τα ονόματα αλλά πέρα από αυτό , ήταν και είναι και θα παραμείνει πιστεύω ένα κλασικό έργο που θα πρέπει να διαβαστεί απ'όλους! 

Περίληψη: 

Τα «Ανεμοδαρμένα Ύψη» είναι το σπίτι της παλαιάς οικογένειας των Έρνσω στην αγγλική ύπαιθρο του Γιόρκσαϊρ. Είναι η σκηνή όπου εκτυλίσσεται η δραματική ιστορία της οικογένειας, που σαρώνεται από μίση, έρωτες και θανάτους. Η αφήγηση της Έμιλυ Μπροντέ και οι χαρακτήρες που πλάθει παραπέμπουν στις μεγάλες εμπνεύσεις της τραγωδίας. Με τις μακρινές καταβολές του βυθισμένες στο πνεύμα του αγγλικού Ρομαντισμού, το έργο εικονογραφεί μοναδικά το μεγαλείο και την απελπισία των ανθρώπινων παθών.

Σχόλια