ΑΓΑΠΗΤΟΊ ΌΛΟΙ - MICHAEL KIMBALL

 


Καλημέρα βιβλιοφιλοι μου ! Τι κάνετε; Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο!! Είναι το βιβλίο "Αγαπητοί Όλοι " του Michael Kimball από τις εκδόσεις Οκτώ . 

Είναι ένα βιβλίο γραμμένο σε επιστολές !! Θα σας αφήσω την περίληψη αρχικά και μετά θα το συζητήσουμε και θα σας πω την άποψη μου. 

Ο Τζόναθαν Μπέντερ είχε κάτι να πει στον κόσμο, αλλά ο κόσμος δεν άκουγε. Παρ' όλα αυτά, άφησε πίσω του γράμματα που δεν έστειλε ποτέ, γράμματα, μεταξύ άλλων, σε συγγενείς, φίλους, δασκάλους, συμμαθητές, καθηγητές, συγκάτοικους, εργοδότες, πρώην φιλενάδες, την τέως σύζυγό του, τη νεράιδα των δοντιών, το πασχαλινό λαγουδάκι, τον Άγιο Βασίλη, την Πολιτεία του Μίσιγκαν και έναν μετεωρολογικό δορυφόρο. Αυτά τα γράμματα συνιστούν την αφήγηση μιας ασυνήθιστης και ξεχωριστής ζωής.

Μέσα από τις επιστολές του ο Τζόναθαν παρουσιάζει ολόκληρη τη ζωή του , τις σκέψεις του σαν μικρό παιδί ,την ανάγκη του μικρού παιδιού για να το αγαπήσει ο μπαμπάς του ,που ποτέ δεν το αγάπησε . Οι σκέψεις ενός ευαίσθητου ανθρώπου που ήθελε να ζήσει ευτυχισμένος αλλά όλα αυτά που πέρασε δεν τον οδήγησαν να είναι ευτυχισμένος αλλά αντίθετα να είναι πάντα δυστυχισμένος και η ζωή του να χρωματίζεται που και που από στιγμές χαράς! 

Το βιβλίο είναι γράμμα σε απλή γλώσσα , είναι ένα βιβλίο που προσωπικά το βρήκα πολύ κατατοπιστικό γιατί μιλάει για πράγματα που μπορεί να σκέφτεται ένα παιδί και σαν ενήλικες ποτέ δεν αξιολογησαμε γιατί σε εμάς μπορεί να φαίνεται αυτονόητο ! 


Με τον τρόπο που είναι γραμμένο είναι σαν να έχεις μια προσωπική ματιά στην αλληλογραφία του ήρωα και μπορείς να αισθανθείς ότι αισθανόταν κάθε φορά , κάθε στιγμή της ζωής του! 

Μου άρεσε πάρα πολύ σαν βιβλίο ! Το προτείνω ανεπιφύλακτα, μόνο από τον ιδιαίτερο τρόπο που που είναι γραμμένο το συστήνω! 

Από μένα 4.8/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Σχόλια