ΤΟ ΠΑΡΆΘΥΡΟ ΑΡΙΣΤΕΡΆ - ΒΑΣΙΛΙΚΉ ΠΑΠΠΆ


Καλησπέρα βιβλίο φίλοι μου τι κάνετε; όπως θα διαβάσετε και τον τίτλο σήμερα θα σας μιλήσω για το βιβλίο το " Παράθυρο Αριστερά " της Βασιλική Παππά από τις εκδόσεις Οκτώ.
Το συγκεκριμένο βιβλίο φανερώνει τα πάθη , τις σκέψεις και  το μυαλό ενός Ζωγράφου.  Ενός Ζωγράφου παθιασμένου με το την τέχνη του . Μέσα στο βιβλίο βλέπουμε το πόσο καθοριστικό ρόλο παίζει στη ζωή του ανθρώπου οι γονείς του, οι εμπειρίες του και το πόσο επηρεάζεται από το αν έχει λάβει αγάπη στη ζωή του ή όχι .
Ο θάνατος έπαιξε  ένα μεγάλο ρόλο στη ζωή του συγκεκριμένου ζωγράφου . 
Η συγγραφέας μας μεταφέρει από την αρχή  την εικόνα ενός ανθρώπου που ψάχνετε προσπαθεί να προσδιορίσει ποιος είναι πέρα από τα γεγονότα. 
Μας φανερώνει τα διάφορα μηνύματα που περνάει η τέχνη . Μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο βλέπουμε το πόσο ζωτικής σημασίας είναι η επαφή μας με την τέχνη ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνουμε , οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι για να μαθαίνουμε . 

Η συγγραφέας με απλό λεξιλόγιο με μικρά κεφάλαια ξετυλίγει τη ζωή του Γιοχάνες μπροστά στα μάτια σου. 
Σας αφήνω την περίληψη Στην Ολλανδία του 17ου αιώνα ο Γιοχάνες, φημισμένος ζωγράφος της εποχής του, προαισθανόμενος το θάνατό του προβαίνει στην εξομολόγηση του μυστικού που τον βαραίνει για πολλά χρόνια. Το κουβάρι της αφήγησης αρχίζει να ξετυλίγεται από τη μέρα της γέννησής του και φτάνει ως το όνειρο της τελευταίας νύχτας της ζωής του. Μέσα από τα σημαντικά γεγονότα της σύντομης ζωής του και τα πρόσωπα που τη σημάδεψαν ξεδιπλώνονται οι απόψεις του για τη ζωή, την τέχνη, τις διανθρώπινες σχέσεις, την επικοινωνία και τα συναισθήματα, την αλήθεια και την επιτήδευση. Το νόημα της ζωής προσδιορίζεται από την τέχνη και τα μηνύματά της. Ο ρόλος του πατέρα αλλά και αυτός του μέντορα είναι καθοριστικοί, δεν καταφέρνουν ωστόσο να εκπληρωθούν, σύμφωνα με τον απολογισμό του επερχόμενου τέλους. Το κυνήγι του ιδανικού με όχημα την τέχνη και το βάρος της ντροπής από την απόκρυψη του μυστικού θέτουν τους ρόλους αυτούς σε δεύτερο πλάνο. Ωστόσο, ο θάνατος κλείνει τον κύκλο της ζωής, χαρίζει επιείκεια, καθαιρεί και συγχωρεί.

Με πρόσχημα την τέχνη και την αινιγματική ζωή ενός μεγάλου καλλιτέχνη επιχειρείται η διερεύνηση της ταυτότητάς του, αλλά και των πολλαπλών ρόλων που αυτός καλείται να εκπληρώσει στη ζωή. Η αλήθεια, η ειλικρίνεια και η συνέπεια στην εκπλήρωση των ρόλων οδηγούν σε μια διαφορετική θέαση των πραγμάτων. 

Είναι ένα ξεχωριστό ανάγνωσμα έχει συναισθήματα έχει αναζήτηση με τον δικό σου εαυτό θα έλεγα τη μία διαφορετική οπτική σε μία ζωή ενός ανθρώπου ο οποίος ασχολείται με την τέχνη.
Πιστεύω πως όλα τα βιβλία έχουν κάτι να μας προσφέρουν ένα είναι και αυτό διαβάστε το πείτε μου τη γνώμη σας
Από μένα θα πάρει

3.8/5
 με κούρασε λίγο η ποσότητα των περιγραφών και το  από πόσο μακριά ξεκίνησε η εξιστόρηση των πραγμάτων . Βέβαια αυτό έχει να κάνει με το να μας δείξει η συγγραφέας τι έχει περάσει ο ήρωας από μικρή ηλικία. 

Σχόλια