ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΦΙΛΊ - σύντομα μαθήματά για τον έρωτα - Massimo Recalcati

 Καλησπέρα βιβλίο φίλοι μου τι κάνετε;


Σήμερα θα σας μιλήσω για το βιβλίο κράτα το φιλί σύντομα μαθήματα για τον έρωτα από τον συγγραφέα Massimo Recalcati από τις εκδοσεις Κελευθος . Το συγκεκριμένο βιβλίο πραγματικά θεωρώ ότι αποτελεί ένα μικρό διαμαντάκι είναι μία σειρά που επτά σύντομα μαθήματα που εξερευνούν το μυστήριο του έρωτα . 

ο συγγραφέας στο συγκεκριμένο βιβλίο μιλάει για την υπόσχεση,  μιλάει για την επιθυμία,  τα παιδιά , την προδοσία και τη συγχώρεση,  τη βία , το χωρισμό και τον έρωτα που διαρκεί . Όλα αυτά που αφορούν τον έρωτα. 

Μέσα από την ιδιότητά του ως ψυχαναλυτής , ο Massimo Recalcati μπορεί και φανερώνει με λεπτομέρειες, με διάφορες παρατηρήσεις τα γεγονότα ,που πραγματεύονται σε όλα τα στάδια του έρωτα . 

Η γλώσσα του κειμένου είναι απλή και κατανοητή . Μπορεί το ίδιο το βιβλίο να αποτελεί ενα μάθημα αλλά δεν παύει να είναι γεμάτο από συναισθήματα . Προσπαθεί να εξηγήσει αυτά τα συναισθήματα με διαφορά αποσπάσματα από κάποια άλλα έργα γεγονός που δεν το  κάνει καθόλου κουραστικό ίσα ίσα σε βοηθάει να κατανοήσεις καλύτερα αυτά που θέλει να σου πει.

Ενώ για μένα ο έρωτας είναι κάτι το οποίο δεν μπορείς να το περιγράψεις επακριβώς με λόγια , ο συγγραφέας Massimo Recalcati τα καταφέρνει με απλά λόγια και παραδείγματα να σε "μάθει" και να σου εξηγήσει αυτό που θέλει !


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: 

Μια σειρά επτά σύντομων "μαθημάτων", που διερευνούν το μυστήριο και το θαύμα του έρωτα: από το τυχαίο γεγονός της συνάντησης έως και το γεγονός του τέλους ή της διάρκειας του έρωτα· διάρκεια που είναι μυστηριώδης και θαυμαστή, όπως το γεγονός κάθε πρώτης συνάντησης.

Θεωρώ ότι αξίζει να διαβαστεί . Δεν είναι απλά για να μάθεις κάτι . Είναι μια διαφορετική οπτική πιο αναλυτική σε ένα θέμα το οποίο είναι τόσο καθημερινό αλλά δεν έχουμε ασχοληθεί πολύ μαζί του για να το αναλύσουμε. 

Από μένα 

4.5/5 ⭐⭐⭐⭐✨

Σχόλια