ΤΟ ΔΏΡΟ 2 - ΣΤΈΦΑΝΟΣ ΞΕΝΆΚΗΣ

 

Καλησπέρα βιβλιοφιλοι μου , τι κάνετε; Το σημερινό book review αφορά όπως θα καταλάβατε και από τον τίτλο το δώρο 2 του Στέφανου Ξενάκη από τις εκδόσεις Key Books . Λοιπόν , τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα όσον αφορά το συγκεκριμένο βιβλίο.

 Το πρώτο του βιβλίο , το δώρο , μου άρεσε πάρα πολύ , ήταν ένα πολύ θετικό βιβλίο με μια ευχάριστη αίσθηση και μια σωστή γνώμη και άποψη να σου πει, ήταν ένα αρκετά ιδιαίτερο βιβλίο σε όλα του , στη γλώσσα, στο ύφος και στην πορεία. Σε ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και στο δεύτερο βιβλίο του . Το δώρο 2 και το ενα  είναι βιβλία τα οποία πιο πολύ θα μπορούσες να τα παρομοιάσεις με ημερολόγια.Το δώρο είναι όπως είπαμε περισσότερο ένα προσωπικό ημερολόγιο , είναι οι εμπειρίες και η οπτική που έχει ο συγγραφέας για την Ελλάδα , για τη ζωή του γενικότερα. Πολλές φορές έχει κάτι να σου πει , αυτά που λέει έχουν μια διδαχή αλλά δυστυχώς μπορεί μέσα από το λόγο του να χάνεται η βαρύτητα αυτων που έχει να πει . 

 Η γλώσσα του συγκεκριμένου συγγραφέα είναι ιδιαίτερη , είναι απλή , χωρίς να έχει κάτι το ιδιαίτερο , υπάρχουν αρκετά σημεία όπου βωμολοχεί γι'αυτό θέλει λίγο προσοχή .

 Σε πολλά σημεία ένιωσα ότι επαναλάβει πράγματα από το πρώτο βιβλίο και αυτό λίγο με κούρασε . Μου άρεσε σαν ανάγνωσμα , είναι ανάλαφρο , γλυκό και αρκετές φορές με ουσία , μοιάζει όμως αρκετά με το πρώτο όπως είπα και πιο πάνω και σε αναγκάζει σε ορισμένα σημεία να προσπεράσεις σελίδες γιατί τις έχεις ξανά διαβάσει! 

Περίληψη : 

Ένα τσικ μπορεί να απέχει η ζωή που ζεις από αυτή που ονειρεύεσαι. Μικροί παίζαμε τραμπάλα. Μια τραμπάλα είναι η ζωή. Ποτέ δεν ισορροπεί. Είτε γέρνει προς τα εδώ είτε προς τα εκεί. Είτε γέρνει εκεί που θες είτε εκεί που δεν θες. Κι όμως ένα τσικ μπορεί να είναι αυτό που θα τη γείρει από την άλλη. Ένα πρωινό περπάτημα, ένα καλό βιβλίο, μια απρόσμενη αγκαλιά, ένα ξαφνικό κοίταγμα, ένα “σ’ αγαπώ” μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ολόκληρης ζωής. Όταν είσαι ανάμεσα στο να το κάνεις ή να μην το κάνεις το τσικ, πάντα να το κάνεις. Δεν θα μάθεις ποτέ ποιο τσικ είναι αυτό που θα σου αλλάξει τη ζωή αν δεν το κάνεις».

Σέβομαι και μου αρέσει πάρα πολύ ο τρόπος που σκέφτεται ο κύριος Ξενάκης , έχει μια πολύ όμορφη οπτική για τη ζωή που προσπαθεί να σου τη μεταδώσει . Σαν τελικό συμπέρασμα θα σας πω αυτό που άκουσα και από πολλούς άλλους , ότι αν έχεις διαβάσει το πρώτο είσαι καλυμμένος! 

Θέλω να διαβάσω το άλλο του βιβλίο που έχει γράψει τον Καπταιν , όταν το διαβάσω θα σας πω! 

Αγαπημένο σημείο αυτού του βιβλίου , η τελευταία ιστορία , γράμμα στον εαυτό μου ! 

Από μένα θα πάρει ένα 3/5 ⭐⭐⭐


Σχόλια