ΤΟ ΑΓΌΡΙ ΠΟΥ ΉΘΕΛΕ ΜΌΝΟ ΝΑ ΧΟΡΕΎΕΙ




Καλησπέρα βιβλιοφιλοι μου , τι κάνετε;
Πρόσφατα έλαβα ένα πακέτο από την συγγραφέα Γεωργία Κιζιρίδου , μέσα στο πακέτο αυτό ήταν αυτό το πανέμορφο παιδικό βιβλίο " Το αγόρι που ήθελε μόνο να χορεύει " και η θεατρική διασκευή του . 

Εντυπωσιάστηκα κατευθείαν ανοίγοντας το από την πανέμορφη εικονογράφηση του Νίκου Ραφαηλίδη. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος να διδάξουμε στα παιδιά μας αξίες , να αγαπάνε το ένα το άλλο χωρίς να υπάρχουν διαχωρισμοί,να ονειρεύονται και να επιλέγουν αυτό που τα κάνει ευτυχισμένα.  Είτε είσαι εκπαιδευτικός είτε είσαι γονέας είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο καθώς θα σε βοηθήσει να μιλήσεις στα παιδιά για την διαφορετικότητα , ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός , έχει διαφορετικά ενδιαφέροντα και δεν είναι κακό να είμαστε διαφορετικοί. Δυστυχώς στις μέρες μας το διαφορετικό κατακρίνεται , οι άνθρωποι κοροϊδεύουν και δυστυχώς τα παιδιά πολλές φορές μιμούνται τις συμπεριφορές των μεγάλων για αυτό το λόγο βλέπουμε και μεγάλη αύξηση στην ενδοσχολικη βία. Οι ήρωες αυτού του βιβλίου υπόσχονται να δείξουν στα παιδιά ότι η αγάπη μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ξεπεράσουν οποίο πρόβλημα μπορεί να υπάρξει . Επίσης προωθεί ένα υγιή μοντέλο εκπαιδευτικού καθώς και φανερώνει ότι ναι μεν είναι σωστό να θέλουμε τα παιδιά να έχουν καλές επιδόσεις στο σχολείο αλλά αυτό που μετράει είναι οι αξίες που μαθαίνουν στο σχολείο και το σπίτι .

Προσωπικά ταυτίστηκα με τη κυρία Πηνελόπη και ομολογώ ότι μου έδωσε αρκετές ιδέες ούσα και εγώ εκπαιδευτικός. 

Τέλος αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ ήταν οι ασκησούλες που έχει στο τέλος , πάρα πολύ χρήσιμες και σίγουρα θα τις χρησιμοποιήσω όπως και τη θεατρική διασκευή καθώς θεωρώ και εγώ ότι η βιωματική μάθηση πρέπει να υπάρξει πιο ενεργά στην Ελλάδα για να μπορούν όλα τα παιδιά να απολαμβάνουν τη μάθηση. 

Είναι ένα υπέροχο βιβλίο που λόγω πλοκής και εικονογράφησης κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του παιδιού και του μεγάλου!! 

Και μην ξεχνάτε " μόνο όταν μοιράζεσαι υπάρχεις ! "

Αν δεν το έχετε πάρει να το αγοράσετε σίγουρα!! 

Από μένα :

5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Σχόλια

  1. Ακούγεται υπέροχο και πραγματικά χρήσιμο για ένα παιδί να ακούσει για αυτά τα θέματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου