Ο ΜΟΝΑΧΌΣ ΠΟΥ ΠΟΎΛΗΣΕ ΤΗ ΦΕΡΆΡΙ

Καλησπέρα και πάλι φίλοι μου ! Το σημερινό άρθρο είναι για ένα βιβλίο πάλι από τις εκδόσεις Διόπτρα, είναι ο μοναχός που πούλησε τη Φεράρι του Ρόμπιν Σάρμα . 
Είναι ένα βιβλίο που ανήκει στον τομέα αυτοβοηθειας , το συγκεκριμένο βιβλίο θεωρώ ότι ακόμα και αν δεν σου αρέσουν αυτού του είδους τα βιβλία αξίζει τον κόπο να του δώσεις μια ευκαιρία. 
Συγκεκριμένα , δίνει κάποια βήματα τα οποία μπορούν να σε βοηθήσουν στην καθημερινότητα σου και στη ζωή σου. Συγκεκριμένα παρουσιάζει την νέα αρχή που κάνει ένας μεγαλοδικηγόρος στη ζωή του καθώς μετά από ενα καρδιακό επεισόδιο αποφασίζει να σταματήσει τη δικηγορία και να κάνει ταξίδια. 
Έχω διαβάσει αρκετά βιβλία αυτού του κλάδου και σίγουρα μπορώ να πω ότι είναι σχετικά σύντομο και περιεκτικό . Δεν μακρολογει και δεν έχει απαιτητικό λεξιλόγιο , είναι κατάλληλο να διαβαστεί από όλους χωρίς καμία δυσκολία. 
Δυστυχώς μέσα από τον καθημερινό φόρτο της καθημερινότητας και μέσα από την ρουτίνα οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει να ζουν την στιγμή και την ημέρα τους , αυτό έρχεται να σου πει ο Robin Sharma με αυτό το βιβλίο. 
Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο , θα μπορούσες να πεις ότι διαβάζοντας το είσαι και εσύ παρόν στη συζήτηση και παρακολουθείς από μια γωνιά την εξέλιξη θα λέγαμε και την μετάφραση αυτής της αλληγορίας που υπόσχεται να σου αλλάξει τη ζωή . 
Σίγουρα όταν θα το διαβάσετε , δεν θα κάνετε απλά ένα διάβασμα , θέλει μελέτη και υπόσχεται ότι κάτι θα σου αφήσει . Προσωπικά μου άφησε αυτή τη γλύκα ενός καλού βιβλίου. 
Σας αφήνω την περίληψη 

Πριν από δεκαπέντε περίπου χρόνια, εκδόθηκε ένα βιβλίο που κατόρθωσε, από τότε μέχρι σήμερα, να μεταμορφώσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο τίτλος του: «Ο Μοναχός Που Πούλησε Τη Ferrari Του». Ο αναγνώστης δεν μπορεί παρά να νιώσει συγκλονισμένος από την ιστορία του Τζούλιαν Μαντλ, του πάμπλουτου μεγαλοδικηγόρου που είδε σε μια στιγμή την πορεία της ζωής του να ανατρέπεται και να οδηγείται ένα βήμα πριν το θάνατο. Ένα σχεδόν μοιραίο έμφραγμα στην αίθουσα του δικαστηρίου… Η συνταρακτική αυτή εμπειρία θα αποτελέσει την αφορμή για να εγκαταλείψει για πάντα τον υλικό κόσμο και να ταξιδέψει προς την Ανατολή αναζητώντας τον ουσιαστικό σκοπό της ζωής του…
Το βιβλίο του Robin Sharma «Ο Μοναχός Που Πούλησε Τη Ferrari Του» τυπώθηκε αρχικά σε λίγα αντίτυπα, πολύ σύντομα όμως σημείωσε τεράστια επιτυχία και έγινε ανάρπαστο. Μεταφράστηκε σε περισσότερες από εβδομήντα γλώσσες. Το μήνυμα του βιβλίου, αν και απλό, κρύβει μεγάλη δύναμη μέσα του γιατί είναι ένα μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας. Σε αυτό άλλωστε οφείλεται και η επιτυχία του σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι μια παραβολή που εμπνέει, προσφέροντας όχι μόνο απαντήσεις σε κάποια από τα μεγάλα ερωτήματα της καθημερινής ζωής αλλά και πρακτικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε εσωτερικό πλούτο, ζωντάνια, ευτυχία και εσωτερική γαλήνη, και να ζήσετε μια ζωή για την οποία θα είστε περήφανοι.

Για το συγκεκριμένο βιβλίο αυτοβοηθειας θα δώσω 
5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ και σας προτείνω να το διαβάσατε αν δεν το έχετε κάνει ήδη!! 

Σχόλια