ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ ΜΙΑ ΚΑΤΑΙΓΊΔΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΣΈΡΝΕΙ

Καλησπέρα βιβλιοφιλοι μου , τι κάνετε;; Επανήλθα στην κανονικότητα μου , τέλος οι διακοπές , τα κεφάλια μέσα ! Σιγά σιγά όπως σας ενημερωσα θα ανεβαίνουν εδώ και οι κριτικές για τα βιβλία . 
Σήμερα θα σας μιλήσω για το βιβλίο του συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα από τις εκδόσεις Διόπτρα το Φως μέσα στη θύελλα! 
Είναι ένα πολύ έντονο βιβλίο , ο συγγραφέας έχει καταφέρει να σε κρατάει με κομμένη την ανάσα σχεδόν σε ολόκληρο το βιβλίο! 
Ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σου μια θεομηνία η οποία αφήνει πολλά ερωτηματικά και πολλά προβλήματα . 
Τα βιβλία του συγκεκριμένου συγγραφέα μου αρέσουν μέχρι στιγμής πάρα πολύ καθώς καταφέρνει και παρουσιάζει μια έντονη ιστορία μπροστά στα μάτια σου αλλά ταυτόχρονα για μένα περνάει έντονα μηνύματα για την επιτακτική ανάγκη της προσοχής και της μέριμνας για το περιβάλλον και τη φύση . Μέσα από τις περιγραφές του σε βάζει σε μια ζυγαριά θα έλεγε κανείς για το πόσο μικροί είναι οι άνθρωποι μπροστά στη δύναμη της φύσης και πόσο μεγάλο κακό έχουμε κάνει και κάνουμε ακόμα στη φύση μας . 
Οι χαρακτήρες του βιβλίου άπιαστοι! Η Φωτεινή είναι μια γυναίκα με έντονο χαρακτήρα και έντονο ταμπεραμέντο , δεν της αρέσει η ζωή της και θέλει να την αλλάξει . Δυστυχώς όμως εμπόδιο θα σταθεί αυτός ο άντρας οποίος κουβαλάει μέσα του πόνο και τους δικούς του δαίμονες . Όμως η επαφή του με τη Φωτεινή θα τον αλλάξει έστω και λίγο.
Αυτό που παρέλειψα να πω είναι ότι πέρα από τη δύναμη της φύσης , ο αγαπημένος αυτός συγγραφέας δείχνει την δύναμη της αγάπης.
Θεωρώ ότι σε όλα του τα έργα που έχει διαβάσει μέχρι τώρα , ελπίζω σύντομα να διαβάσω και τα υπόλοιπα , φανερώνει , φωνάζει θα λέγαμε ότι αυτό που πρέπει ο άνθρωπος να κάνει , είναι να αγαπάει ! Γιατί όπως είχαμε πει και στην Εβορα , η αγάπη όσο τη μοιράζεσαι μεγαλώνει!! 
Το λεξιλόγιο του είναι καταπληκτικό , δεν σε κουράζει , δεν σε κάνει να βαριέσαι , είναι εύκολο στο διάβασμα και απόλυτα συναρπαστικό! Καταβροχθίζεις τις σελίδες  τη μια μετά την άλλη!!
Προσωπικά με ταξίδεψε, μπήκα στο Αιγαίο μας και ταξίδεψα στην Ικαρία αλλά και αυτό το μαγικό νησάκι την Αθωρα!! 
Θέλω όμως να σας πω για το τέλος ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν μέσα τους το φως αρκεί να το αφήσουν να φανεί και να παρασύρει τα πάντα γύρω τους ! Γίνε λοιπόν και εσύ μια τέτοια φωτεινή καταιγίδα!!
Από μένα έχει ένα ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5 
Το προτείνω σίγουρα!!

Η περίληψη:
Λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντά της στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ, η παλαιοντολόγος Φωτεινή Μέλιου κάνει ένα ταξίδι στην Ελλάδα, στο νησί όπου μεγάλωσε, την Άθωρα. Η γνωριμία της, όμως, με τον Γκάμπριελ αλλάζει τα δεδομένα της ζωής της και η επιβλητική παρουσία του την παρασύρει σε πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Μια απότομη και χωρίς προηγούμενο καταιγίδα ξεσπά στο νησί, εγκλωβίζοντας κατοίκους και επισκέπτες. Η ραγδαία επιδείνωση του καιρού αποκόπτει κάθε επικοινωνία και η Φωτεινή καλείται να βοηθήσει τις Αρχές όταν ένας ιερέας βρίσκεται άγρια δολοφονημένος. Η αποκάλυψη ότι παρόμοιες δολοφονίες έχουν γίνει και σε άλλα μέρη του κόσμου περιπλέκει την κατάσταση. Στην Άθωρα δεν παγιδεύονται μόνο οι κάτοικοι, αλλά και ο δολοφόνος.

Ποιος ο ρόλος της Σοφί, της μυστηριώδους γυναίκας που χρόνια ζει σε μια σπηλιά του νησιού, απομονωμένη και αμίλητη;

Όταν η καταιγίδα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της και τα στοιχεία της φύσης ενωθούν με τη μανία του δολοφόνου, η επιμονή της Φωτεινής θα γίνει το μόνο Φως μέσα στη θύελλα.


Εσείς το έχετε διαβάσει;;

Σχόλια