Η δική μας Εβόρα!

Καλησπέρα βιβλιόφιλοι- βιβλιοφαγοι μου ! Τι κάνετε;; Σήμερα είναι το δεύτερο άρθρο που αφορά την Εβόρα από Κώστα Κρομμυδα! 
Το τελείωσα πριν λίγες μέρες. 

Το συγκεκριμένο βιβλίο σε γεμίζει ανάμικτα συναισθήματα , δεν το τελείωσα γρήγορα παρόλο που είχα αρκετή αγωνία για το τι θα γίνει , γιατί ήθελα να το απολαύσω , να το διαβάσω πραγματικά ,όχι να το ξεπετάξω. Η Εβόρα είναι ένα δυνατό βιβλίο που σε γεμίζει αγάπη , σε φέρνει ξανά σε επαφή με τη φύση . Δυστυχώς οι άνθρωποι στις μέρες μας δεν έχουμε πια την σύνδεση που είχαμε με τη φύση . Ο συγγραφέας κύριος Κώστας Κρομμυδας , φροντίζει με προσεγμένο λεξικό να σου μεταφέρει τα συναισθήματα της Αριάδνης και του Αντώνη . Τα λόγια του συγγραφέα σε βάζουν στο βουνό , μέσα στη φυλλωσιές των δέντρων , εκεί σε μια γωνιά να βλέπεις και εσύ τα μάτια των λύκων . 
Η περίληψη λέει : 
Η αγάπη, όταν τη μοιράζεσαι, μεγαλώνει. Λένε πως όταν κάποιος σώζει μια ζωή είναι σαν να σώζει τον κόσμο όλο. Η δική μου ζωή άλλαξε τη μέρα που ο Αντώνης με γλίτωσε από βέβαιο θάνατο. Συνέχισα την πορεία μου στο δύσβατο μονοπάτι του δικού μου παραδείσου, αλλά πλέον αφουγκραζόμουν περισσότερο τη φύση, εναρμονίστηκα μαζί της, μοιάζοντας με αγρίμι που κινείται αθόρυβα στο πυκνό δάσος. Ο Αντώνης έγινε συνοδοιπόρος μου και σκαρφάλωσε μαζί μου στην κορυφή της αγάπης. Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια για μας. Υπάρχουν άνθρωποι που θα μας κάνουν δώρο κομμάτια της καρδιάς τους για να τα ενώσουμε με τα σπασμένα δικά μας. Είναι εκείνοι που περιμένουν αυτή την ιδανική ώρα, όταν ο έρωτας θα φυσήξει σαν δροσερός άνεμος. Είναι αδύνατον να αφεθούμε στο μεγαλείο της αγάπης αν σκεφτόμαστε από την αρχή την κατάληξή της. Μόνο έτσι ο καθένας μας θα ανακαλύψει τον δικό του παράδεισο. Την Εβόρα του. Αριάδνη Εβόρα... Αέρας, άνεμος, δροσερός καιρός, δροσερός τόπος, σκιερό μέρος... Απολαμβάνουν οι αισθήσεις... Απολαμβάνει και η ψυχή... Εβόρα ή και ευώρα, η καλή ώρα, η ιδανική στιγμή της ημέρας 

Η αγάπη λοιπόν όταν την μοιράζεσαι μεγαλώνει . Η αγάπη δεν γνωρίζει αφαίρεση , γνωρίζει μόνο πολλαπλασιασμό και διαίρεση ! Μεγαλώνει πάντα και μπορεί να δωθεί σε πολλούς. Οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι από αγάπη . 
Μέχρι στιγμής έχω διαβάσει 3 βιβλία του Κώστα Κρομμυδα από εκδόσεις Διόπτρα , θεωρώ ότι είναι ένας απίστευτος άνθρωπος με φοβερό ταλέντο , κάθε του λέξη απλά ξετυλίγει μπροστά σου την ιστορία . Τα κείμενα του έχουν παραστατικότητα , ζωντάνια και άπλετη ομορφιά! 
Για την Εβόρα λοιπόν , απλά θα σας πω ότι αν δεν το έχετε διαβάσει , τρέξτε ! 
5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Σχόλια